Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chicharita överlägsen från spets

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Timo Nurmos Chicharita tog sjunde segern i tionde starten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jorma Kontio hittade tidigt till ledningen med Chicharita – sedan var segern i hamn. Timo Nurmos fyraåring var huvudet högre än konkurrenterna i ett försök i Diamantstoet.

Publicerad:

Hittills har det handlat om seger eller galopp för Timo Nurmos talangfulla fyraåring Chicharita (e. Andover Hall). Denna gång skötte stoet sig – och från ledningen gav hon och Jorma Kontio inte konkurrenterna mycket till chans.

Chicharita tog tidigt hand om kommandot, öppnade första varvet efter 1.14,7 och kunde sedan sticka undan och vinna med flera längder på 1.13,1/2140 meter.

– Det är en fin märr som fått tagit det ganska lugnt länge. Hon värmde fint idag och gick med goggles och urryckare, men urryckarna behövde Jorma aldrig använda. Hästen är under utveckling. Hon har gjort det bra hela tiden och det är en häst för framtiden. Hon har inte haft några problem, men har inte varit färdig varken psykiskt eller fysiskt och därför har hon startat sparsamt. Nu börjar det betalas tillbaka, sade Timo Nurmos till Kanal 75.

Chicharita tog karriärens sjunde seger i den tionde starten. Bakom vinnaren inkom Peter Untersteiner med egentränade Beluga West som tvåa medan Fredrik Wallins Ies Elisabet och Mats E Djuse slutade trea.

Inom V75-kupongen avgjordes ett ungdomslopp där segern gick till Victor Rosleff med Robert Bergh-tränade Vulcano O.P. (e. Ideale Luis). Ekipaget stod för en strålande avslutning och kunde fånga in ledande Don Cash i god tid före mål och vann på 1.12,9a/2140 meter.

– Det var roligt. Hästen har lyft sig på sistone. Det har sett bra ut de senaste starterna, sade Robert Bergh till Kanal 75.

En stark avslutning stod även Hands Down D.E, tränad av Magnus A Pedersen, och Magnus Teien Gundersen och ekipaget blev tvåa. Från ledningen blev det en tredjeplats för Adrian Kolgjini-tränade Don Cash med Dante Kolgjini i sulkyn.

I V75-5 visade fyrarårige Global Agreement (e. Love You) fortsatt toppform då han mötte kullkompisar. Med sin tränare Peter Untersteiner i sulkyn kunde han ta över ledningen från Gooner efter ett halvvarv. Första varvet travades efter 13,1 och in på upploppet lämnade Global Agreement de övriga och kom i mål på tiden 1.12,5a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln