Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cicero T.G. bäst i Frankrikedebut

Foto: Jean-Luc Lamaère/LE TROT
Jean-Michel Bazire hade lekstuga med Cicero T.G. då denne gjorde debut på fransk mark (inte Cicero T.G. på bilden). Foto: Jean-Luc Lamaère/LE TROT

Efter att unghäststjärnan inte fått till det till fullo de två senaste säsongerna valde Geir Vegard Gundersen att skicka honom till Frankrike och Jean Michel Bazire.
Där blev det seger direkt i debuten i nya regin för Cicero T.G.

Publicerad:

Cicero T.G. gjorde det fantastiskt bra som unghäst i Norge. Han vann norska motsvarigheten till Sprintermästaren och slutade tvåa bakom stallkamraten Kraesj i Norskt Travderby. 

I fjol som femåring stötte han på eliten och däribland blev det en tredjeplats i Oslo Grand Prix, men någon större triumf därefter har uteblivit. 

Tidigare i somras valde därför Geir Vegard Gundersen och övriga kretsen kring hästen att skicka hästen till Jean-Michel Bazire.

Foto: STEIN LARSEN/TRAV365
Cicero T.G. här tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Foto: STEIN LARSEN/TRAV365

Seger direkt

Där gjorde Cicero T.G. första starten under tisdagens kraftigt försenade tävlingar på Vincennes och det slutade på bästa tänkbara sätt, när arrangörerna väl fått i ordning på den strejkande skaran. 

Som storfavorit segrade han i ett lopp för hästar med högst 219.000 euro på kontot och tjänade 26.550 euro.

Jean-Michel Bazire såg ut att ha fullständig koll på sina konkurrenter under hela loppet, trots diverse positionsbyten. 

Med 600 meter från mål hade han däremot avancerat till ledningen och sedan var resterande delen ren formalia. Cicero T.G. vann i mycket enkel stil på 1.11,0a/2100 meter.

Det var hästens tolfte seger i 27:e starten och med tanke på tisdagens intryck ser sonen till Kadabra ut att ha en del att hämta under vintermeetinget som drar igång inom kort.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist hade en fin vinnare vid Vincennes tävlingar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Malmqvistvinst

Förutom Cicero T.G. var det ytterligare en vinnare som representerade Norden. Det genom Tomas Malmqvists treåring Kobayashi (e. Face Time Bourbon) som tog fjärde vinsten i karriärens elfte start. David Thomain var det som styrde hästen till seger och man vann på 1.14,8/2700 meter. 

27.900 euro var triumfen värd för travaren vars mamma Come On Jet är syster till avelshingsten Quaker Jet.

ANNONS

Ämnen i artikeln