Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Click Bait vann Prins Carl Philips Jubileumspokal på 1.09,8

Foto: TR BILD
Click Bait vid målgång. Foto: TR BILD

1.09,8 – Click Bait blev årssnabbast när han spårade runt om i Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Storfavoriten Don Fanucci Zet höll starkt som tvåa.
– Elitloppet? Ja, varför inte? säger Stefan Melander.

Publicerad:

Per Lennartsson var mycket angelägen bakom Stefan Melanders Click Bait, i en rejäl öppning tog sig ekipaget precis förbi årsdebuterande Don Fanucci Zet i spetsrusningen. Kort senare valde Örjan Kihlström att ta ut favoriten i dödspositionen.

Varvet passerades efter 1.11,7 och i en snabb avslutning höll Click Bait undan med säker marginal på mycket fina 1.09,8a/1 640 meter. Prischecken hela 250 000 kronor. Don Fanucci Zet höll starkt till andraplatsen på 1.09,9.

Duon har tampats en radda gånger, i Kungapokalen blev Don Fanucci Zet tvåa medan Click Bait blev trea. Brons blev det även i Sprintermästaren för Melanders femåring när Don Fanucci Zet segrade, det var emellertid inte första gången Click Bait slog derbytvåan – i sensomras pressade han konkurrenten till galopp i första sväng. Stallkamraten till vinnaren, Union Forces, lade beslag på tredjeplatsen.

Med segern passerade amerikanskfödde Cantab Hall-avkomman två miljoner kronor i insprungna pengar med god marginal och det var Stefan Melanders andra seger i loppet, den första togs 2002 med Super Photo Kosmos. 

“Lite förvånad faktiskt”

– Jag är faktiskt lite förvånad, jag trodde väl innerst inne att Daniels häst skulle vinna. Men jag är grymt nöjd, den här hästen har alltid varit lite av en överraskning i och med att han inte visar någonting hemma i träning och i stort sett aldrig tagit ut sig. Det var imponerande i dag, men samtidigt har jag hela tiden sagt att han blir en fruktansvärt bra sprinter då han är så startsnabb. I dag avslutade han dessutom i 1.06-fart sista 500 meterna, vilket säger en del. Det kan bli en spännande säsong, säger Stefan Melander.

– Slutet av fjolåret är egentligen bara att glömma, det blev iskallt allting. Men med en vinter i kroppen verkar han ha kommit tillbaka riktigt stark. Man ska ju veta att det bara var ett par veckor sedan som vi fortfarande körde med hakar i träningen. Att då gå ut och springa 1.09,8 på det här sättet... Det är starkt.

Öppnar upp för Elitloppet

– Han behöver utvecklas ytterligare för att tampas emot de absolut värsta hästarna. Men jag kommer i största möjliga mån leta lopp över 1600 meter för honom, det är där han är som effektivast. Elitloppet? Ja, varför inte? Han börjar ju bli gammal hästen, Scarlet var med redan som fyraåring.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln