Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coin Perdu glänste på nytt

Erik Adielsson hade en fin eftermiddag i Eskilstuna – höjdpunkten var segern med Svante Båth-tränade Coin Perdu. Hingsten plockade hem sin andra seger efter längre tävlingsfrånvaro.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Erik Adielsson och Coin Perdu. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

1500 meter från mål lämnade Erik Adielsson sjätte ytter med Svante Båth-tränade Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar) och drygt 350 meter senare landade ekipaget först utvändigt om ledande Nimbus C.D.

Adielsson bevakade sedan händelserna. In på upploppet hade Coin Perdu kopplat segergreppet och han höll sedan förtjänstfullt undan före en starkt avslutade Alone, tränad av Pasi Aikio, och Anders Eriksson som tog hand om andrapriset. Trea blev Per Lennartsson med egentränade Order To Fly.

Coin Perdu kom i mål på 1.14,3a/2140 meter. Det här var hästens tredje start efter längre tävlingsfrånvaro och han har sedan dess noterats för två segrar och ett andrapris.

Genom karriären har Coin Perdu ett fantastiskt facit. Som tvååring vann han Svensk Uppfödningslöpning, som treåring vann han långa E3 samtidigt som han var tvåa i Svenskt Travkriterium. Det här var den sexårige hingstens 13:e seger i den 19:e starten.

Erik Adielsson noterades för dubbla segrar inom GS75-spelet. Han tog det försiktigt från start med Sybille Tinter-tränade Volare Gar (e. Varenne). 1500 meter från mål gjorde han slag i saken och lämnade köpositionen med den sexårige valacken och drygt 300 meter senare kunde man överta kommandot från Un Mec d’Or.

Sedan var resterande delen av loppet en uppvisning. Volare Gar öppnade första 2000 meterna på 1.16,1. Adielsson lättade sedan på tömmarna i början av upploppet och Volare Gar svarade med att sticka undan till en säker seger på 1.15,2/2660 meter.

Från rygg på ledaren blev det ett andrapris för Un Mec d’Or medan Knightgi tog hand om tredjeplatsen.

Det här var första segern sedan elitloppshelgen för Volare Gar. Hästen står nu noterad för 21 segrar på karriärens 50 starter.

Det var långt fram för Mika Forss och Robert Bergh-tränade Lovely O.O. (e. Love You). I utgången av näst sista sväng gick ekipaget med i tredjespår, men det var fortsatt många meter att ta in på en undflyende Matilda Cash och Björn Goop 300 meter från mål.

Lovely O.O. skulle dock hinna ikapp och förbi. Det fyraåriga stoet avslutade storstilat över upploppet och vann till sist säkert på 1.14,5a/2140 meter.

Matilda Cash höll till andraplatsen medan tredjepriset gick till Emma Rae.

Lovely O.O. inledde med 16 starter utan seger, men har hittat stilen på allvar den senaste tiden. Det här var fjärde segern på de sju senaste starterna.

ANNONS

Ämnen i artikeln