Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cokstile vassast till slut – klar för Prix d'Amérique

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Cokstile efter segern i Kalmar i somras. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Senaste segern kom i Kalmarsundspokalen. Sedan dess har Cokstile bytt regi – på söndagen var han bäst i Prix de Bourgogne och är därmed klar för Prix d’Amérique.

Publicerad:

Från spår två bakom bilen var Cokstile (e. Quite Easy U.S.) snabbast den första biten när vintermeetingets tredje B-lopp, Prix de Bourgogne (€120.000), avgjordes på Vincennes.

Gabriele Gelormini satt i sulkyn bakom Erik Bondos häst som kort senare överlät kommandot till Éric Raffin bakom Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As. Raffin och Vivid Wise As öppnade första 1100 meterna av loppet efter 1.09,4 och var i klar ledning in på upploppet.

Då uppenbarade sig luckan för Cokstile som avslutade starkt och han avgjorde till sist säkert på segertiden 1.10,9a/2100 meter och förpassade Vivid Wise As till andraplatsen.

–  Det här var en stor seger. Jag hade lyckan att få vinna redan för två år sedan med Billie de Montfort. Jag hade en bra känsla efter senaste loppet. Då han bara tränat och gjorde ett bra lopp med en 13-tid över 2850 meter. Jag sade till några vänner tidigare att han skulle göra ett bra lopp. Jag kanske inte trodde på vinst, men på ett bra lopp, sade Gabriele Gelormini till Equidia.

– Det var kanon. Helt perfekt. Nu är vi klara för Prix d’Amérique. Det är riktigt stort, sade Erik Bondo till ATG Live.

Där bakom inkom Sébastien Guaratos Billie de Montfort som trea för Pierre Yves Verva och det var således den här trion som tog hand om direktplatserna till årets upplaga av Prix d’Amérique.

– Det gick riktigt, riktigt fort från början i nedförsbacken. Sedan satt jag i en bra rygg på Vivid Wide As och när luckan kom var det bara att köra. Det blev väldigt enkelt. Det är en ära att köra åt Bondo. Det är ett bra team och en bra tränare. Hästarna är fina och löpglada. Cokstile har ju vunnit Elitloppet och det är en otrolig häst som har snabbheten och som alltid gör sina lopp, även om han kanske inte haft styrkan över längre distanser. Han har förtjänat sin plats i Prix d’Amérique. Jag är otroligt lycklig och glad för hela teamet, sade Gabriele Gelormini.

För Daniel Redéns duo Missle Hill och Don Fanucci Zet blev det en sjätte- respektive sjundeplats. Missle Hill avslutade starkt till slut för Björn Goop och tog sig förbi stallkamraten i de sista stegen.

Örjan Kihlström och Don Fanucci Zet travade mestadels i andra ytter och attackerade via tredjespår genom sista sväng. Han kom slutligen i mål som sjua.

FAKTA

Inkvalade till Prix d’Amérique 2022:

Häst – Tränare – Kvalade in som

  • Face Time Bourbon – Sébastien Guarato – Etta i Prix de Bretagne, tvåa i Prix du Bourbonnais
  • Etonnant – Richard Westerink – Tvåa i Prix de Bretagne, etta i Prix du Bourbonnais
  • Ganay de Banville – Jean-Michel Bazire – Trea i Prix de Bretagne
  • Rebella Matters – Jean-Michel Bazire – Trea i Prix du Bourbonnais
  • Hohneck – Philippe Allaire – Etta i Critérium Continental
  • Galius – Séverine Raimond – Etta i Prix Ténor de Baune
  • Cokstile – Erik Bondo – Etta i Prix de Bourgogne
  • Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro – Tvåa i Prix de Bourgogne
  • Billie de Montfort – Sébastien Guarato – Trea i Prix de Bourgogne
ANNONS

Ämnen i artikeln