Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conrad Lugauers Ornello bara bäst i Hästägarkannan

Halmstadtravet körde kvällstävlingar denna måndag och Hästägarkannan med 75 000 kronor i förstapris kom att gå till Jägersro, Conrad Lugauer och Ornello.

Publicerad:

Conrad Lugauer åkte till Halmstadtravet med tre starthästar denna måndag - och efter två mindre lyckade prestationer kom Ornello att rädda upp dagen. Det genom att ta hem Hästägarkannan, dagens högst doterade lopp.

Den femåriga fuxen efter Love You kom dessutom att vinna på smått imponerande sätt. Trots dödens större delen av loppet hade Ornello inga som helst problem att överta ledningen på sista bortre långsidan - för att sedan dra undan. Den sista biten stumnade han något, men höll undan på säkert sätt på tiden 1.13,9/2160 meter.

Det var hästens andra seger för året, den nionde i karriären. I och med vinsten klev hästen över 550.000 kronor intjänat på 37 starter.

– Han var strålande. Han fick visserligen tung resa, men jag kände mig bekväm under vägen. Han är trots allt stark och kämpar på hela vägen in i mål. Det är en typisk Love You-häst som blir bättre och bättre ju äldre han blir, sade Conrad Lugauer i Halmstadtravets vinnarcirkel.

Susanne Auer är det som äger hästen, Friedrich Gentz är uppfödare.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ornello vid tidigare seger. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Imponerade efter tuffare period

Förutom Ornello imponerade även fyraårige Under Armour (e. From Above). Tillsammans med Joakim Lövgren avgjorde han via rejäl långspurt. 

Attacken sattes in 700 kvar - man övertog ledningen 400 kvar när ledande Keegan Trot galopperade i rena förskräckelsen - och försvann sedan ifrån till överlägsen seger. 

1.14,1a/2640 meter blev vinnartiden.

– Jag hade förhoppningar på hästen inför våren, han gjorde bland annat ett superlopp som egentligen inte ska kunna gå då han gick i tredjespår hela loppet. Efter det loppet har han inte presterat på samma nivå, så vi har ändrat och donat. Jag har inte varit riktigt nöjd förrän i kväll - det var riktigt kul att köra honom den här gången. När han är så här bra ska det vara V75-standard, framför allt nu under vinterhalvåret. 

– Han blev helt ensam till slut - även om jag hade ryckhuva för första gången vågade jag inte rycka den. Men det fanns krafter kvar, han blev nog lite loj, sade Lövgren.

Det var Under Armours fjärde vinst i 18:e starten. Han är uppfödd av Annemanna AB och ägd av Adamas HB.

ANNONS

Ämnen i artikeln