Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conrads Rödluva reste sig och vann

Conrads Rödluva såg ut att vara nere för räkning i EM för ston. Men när Örjan Kihlström drog norsken och huvan fick han ett fantastiskt svar och "Rödluvan" dundrade undan till seger på 1.11,0a/2140 meter.
– Hon är helt otrolig, säger Kihlström efter den stora triumfen värd 900.000 kronor.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Conrads Rödluva och Örjan Kihlström efter storloppssegern på Solvalla. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Årets upplaga av EM för ston hade det mesta och det var Daniel Redéns Conrads Rödluva (e. S.J.'s Caviar) som spelade huvudrollen från början till slut i storloppet.  

I startrusningen var det många om budet med flera hästar i bredd genom svängen. Tessy d'Ete och Magnus Djuse blåste förbi I Love Paris till ledningen efter ett par hundra meter och halvvarvet öppnades på 1.09. Kort senare gled Conrads Rödluva och Örjan Kihlström till täten och Unique Juni fick ta grovjobbet i dödens.

Till varvs-passeringen hade Kihlström fått dämpa till 1.12,4 men då satte en laddad Unique Juni upp farten på nytt. Med 700 meter till mål satte Björn Goop in attacken med Mellby Free och ekipaget fick Thankful framför sig en bit, innan den åter gick ner i andraspår. Längre fram manglade Unique Juni ledaren och med 400 meter till mål såg hon nästan ut att ta sig förbi. 

Men Conrads Rödluva mer att ge, mycket mer. När Kihlström drog norsken och sedan huvan på fuxan så kunde han inte få ett mycket bättre svar. Conrads Rödluva tog tillbaka kommandot och in på upploppet hade hon skapat sig en liten lucka ner till övriga. Mellby Free försökte utmana men den suveräna ledaren bara gled undan. En mycket snygg prestation på 1.11,0a/2140 meter av den nya mästarinnan.
– Det gick väldigt fort på sista bortre långsidan. Jag ville helst inte köra så fort redan då men jag blev tvungen till det. Hon var inte trött men det gick väldigt fort, sa Örjan Kihlström i tv-sändningen.
– Jag förstod att jag skulle slå henne (Unique Juni) men jag var rädd att någon av de bakom skulle slå av oss till slut när vi fick lägga en sån speed. Det var starkt av henne att vinna i alla fall.

Segern var värd 900.000 kronor och med det har femåriga Conrads Rödluva passerat otroliga 11 miljoner kronor insprunget.
– Hennes facit är helt enastående och det är bara två gånger hon inte varit bland de tre. Hon är helt otrolig, konstaterade Kihlström.

Bakom tog Jerry Riordans Tessy d'Ete hand om andraplatsen med Magnus A Djuse. Italienskan tappade lite mot ledaren in mot upploppet men kom tillbaka fint över målrakan och knep silvret före Mellby Free.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS