Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cool Kronos slog av urtapper Green Mamba

1.07,9 första 500 meterna och 1.11,5 första varvet.
Trots det såg Green Mamba ut att gå mot segern, men Cool Kronos ville annat.
– All heder till Marcus häst, säger Adielsson.

Publicerad:

(TV-bilder från ATG)

Onsdagens lopp sju på Solvalla kom att bli rafflande. Stentuff inledning blev det på loppet där Green Mamba lyckades hålla ut sina konkurrenter tillsammans med Marcus Lilius, som även ansvarar för vardagliga träningen av hästen. 

1.07,9 första 500 meterna blev 1.11,5 första 1000 meterna i medeldistansloppet. In mot upploppet såg också Green Mamba ut att ha grepp om loppet, men en bit ut i banan kom Svante Båth-tränade Cool Kronos farandes för Erik Adielsson

Över mål var det absolut knallhårt, men den sistnämnde lyckades sätta nosen först, till Green Mambas förtret. 

Men vinnarkusken Erik Adielsson var den första att hylla Marcus Lilius travare.

– All heder till Marcus häst som tog sig till mål fantastiskt bra. Med tanke på den farten jag hade 300 kvar så trodde jag att vi skulle plocka honom, men hela sista 200 meterna kändes det jobbigare och jobbigare. Hans häst stretade på fantastiskt, så det var spännande, säger Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Cool Kronos vinner tillsammans med Erik Adielsson före en tapper Green Mamba och Marcus Lilius. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Klev över miljonen

Cool Kronos var med i de tuffaste loppen redan som tvååring. Han slutade tvåa i Svampen på Örebrotravet bakom Mi Ma Ohrtus och kvalade även in till finalen av Svensk Uppfödningslöpning, en final han sedermera ströks ifrån. Som treåring var han med i E3-final och nu som femåring kan han bocka av en milstolpe. Numera är han miljonär.

– Det är en trevlig häst som alltid gör sitt. Han är inte någon balettdansös, men det är en jäkla inställning i honom. Han har stånkat på bra och förhoppningsvis har han en bra säsong framför sig, säger Adielsson.

I och med segern som togs på 1.13,3a/2140 meter klev Readly Express-sonen upp i 1.007.500 kronor intjänat. 

Seiab i Sundbyberg är det som äger femåringen och skötare är Johanna Flodman.

Tappra Green Mamba, som klev över miljongränsen i februari månad, kom i mål på samma tid som Cool Kronos och fick 30.000 kronor för sin insats. Hon jagar fortsatt sin första årsseger.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Cool Kronos var först över mållinjen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Svensk rekordhållare vann i årsdebuten

På andra huvudbanan för kvällen, Jägersro, kom svenske rekordhållaren Frank S.H. (e. Fourth Dimension) att göra årsdebut tillsammans med tränare Fredrik Persson. Det slutade på bästa sätt då treåringen trots 20 meters tillägg segrade med fem längder på tiden 1.15,7/2160 meter.

Andra segern i karriärens tredje start var därmed ett faktum för snackhästen som sprang 1.16,2/2140 meter som tvååring.

För att ta del av fullständiga resultat från onsdagstävlingarna på Solvalla, besök Travrondens Tävlingscenter.

För att ta del av fullständiga resultat från onsdagstävlingarna på Jägersro, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln