Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coquaholy starkast i Sommarfavoriten

Trots en resa utvändigt om ledaren var Coquaholy starkast i Sommarfavoriten på Solvalla. För det belönades kretsen kring hästen med 200.000 kronor.
– De kom nära men inte förbi, han tillät inte det, sade kusken Kim Eriksson i vinnarcirkeln.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Coquaholy och Kim Eriksson (arkivbild). I kväll var ekipaget åter i vinnarcirkeln. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Reijo Liljendahls Rocket Tile försvarade innerspåret och spetsade. Han fick trava varvet efter 1.13,5. Fältet packade ihop sig på den sista bortre långsidan och det var flera med chans i slutsvängen. 

Ledaren tröttnade och det kom att stå mellan Coquaholy (e. Orlando Vici) och Ante La Roque. Det förstnämnda vann loppet efter att ha travat först utvändigt hela vägen. Segertiden blev 1.13,0a/2140 meter. Roger Walmann tränar och Kim Eriksson körde. Förstapriset var 200.000 kronor.

– Jag är jätteglad att jag fick prova igen efter att jag var ute och vinglade för några veckor sedan. Det var naturligtvis också skönt att vinna med honom. Jag hade väl helst kört ett lite snällare lopp men samtidigt körde jag ingenting från start och egentligen inte någon gång förrän det var dags att avgöra. Positionsmässigt var det tufft men det var ändå bra att han fick springa som fortast till slut. De kom nära men inte förbi, han tillät inte det, sade Eriksson i vinnarcirkeln.

Wäjersten från spets

I går tog Daniel Wäjersten sin största seger i karriären när han vann Stochampionatet på Axevalla. Ikväll begav han sig till Solvalla och tog en ny fin seger i Sommarfavoriten för ston.

Treårige O’Mara Zon (e. Maharajah) har inlett karriären lovande och ikväll kom fjärde segern i sjätte starten. Hon var kvick ut från innerspåret och tog hand om ledningen. Därifrån släppte hon ingen förbi sig. Jewilla var närmast bakom men kunde inte gå i närkamp. Segertiden blev 1.13,9a/2140 meter. Här var förstapriset 100.000 kronor

– Till att börja med är jag nöjd med uppträdandet. Hon skötte sig bra, det var lite lite sisådär. Det var nästan roligare än resultatet. Nu går det åt rätt håll. Hon är stark, snabb och med ett hett temperament. Fortsätter det på inslaget spår ska vi försöka vara med i kval till något årgångslopp, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från Solvalla hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln