Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Criterion bäst i Paris

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Criterion och Fredrik Wallin. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Numera är det Jean-Michel Bazire som tränar Criterion. På torsdagen var den sexårige valacken ute i ett lopp på Enghien – där han sluggade sig först över upploppet.

Publicerad:

Criterion (e. Jocose) ägs av Fredrik Wallin men tränas sedan en tid av Jean-Michel Bazire. I den tredje starten för Bazire ordnade den sexårige valacken en seger i Prix de la Haute-Saone (€46.000) på Enghien. 

Nicolas Bazire hittade först rygg på ledaren vilket byttes till tredje invändigt varvet från mål. 550 meter från mål lyftes Criterion ut i andraspår. Han såg länge ut att få nöja sig med andrapriset men efter en plusbetonad avslutning lyckades Criterion ta sig förbi Gaudepsou kort före mål.

Criterion kom i mål på 1.12,7a/2150 meter och kretsen kring honom kunde därmed inkassera 20.700 euro.

Kort senare var det dags för ytterligare en svenskägd häst att vinna på Enghien. Och även denna gång är det Jean-Michel Bazire som sköter träningen och Nicolas Bazire som satt i sulkyn.

Global Glide äger Bordeaux S. (e. Orlando Vici) som inledde i tredje ytter i Prix de la Porte d’Italie (€70.000). Det blev sedermera andra ytter och när Bazire valde att attackera in på upploppet ordnade den sexårige valacken en knapp men säker seger.

Det här var andra raka triumfen på fransk mark. Senast var Bordeaux S. bäst i Les Sables d’Olonne. Nu kom han i mål på 1.12,0a/2150 meter och kunde därmed lägga ytterligare 31.500 euro till sitt konto.

Segern bärgades före Jarmo Niskanens Cyrano de B. Den senare belönades med 17.500 för sitt andrapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln