Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Curie ordnade första segern i 38:e försöket

En hel del galopper och en hel del pallplatser. Men i segerkolumnen stod det fortsatt noll – fram till på måndagen då Erik Berglöfs Curie var allra snabbast till slut.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Petter Karlsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Det femåriga stoet Curie (e. From Above) har varit jämnheten själv hittills under karriären. Och felfria lopp har allt som oftast betytt prisplacering. Någon seger hade det däremot inte blivit. Inte förrän tränaren och delägaren Erik Berglöf plockade ut stoet i hennes 38:e start.

Petter Karlsson skötte tömmarna bakom Curie på hemmabanan Färjestad. Och när Karlsson vred på in på upploppet var hon klart snabbast den sista biten. Curie avgjorde i säker stil på 1.15,4/2640 meter före Big Top Lindy och M.T.Orlando.

– Hon var nära att vinna flera gånger förra året men fick aldrig göra det, så det här var väldigt kul. Hon kan vara lite spänd i början men sedan är det inga problem. Hon fick ett bra lopp den här gången och de andra var lite trötta till slut. Hon går alltid hela vägen in i mål och vi hade tussarna kvar så det fanns lite sparat. Hon var väldigt lugn och fin inför loppet den här gången. Känslan var god in på upploppet eftersom jag vet att hon hela tiden går hela vägen in i mål. Det kommer nog att bli fler segrar, sade Petter Karlsson i vinnarcirkeln.

Firma Mattias Djuse och Magnus A Djuse noterades för en dubbelseger. Segervana Global Confession (e. Muscle Hill) ledde hela vägen på 1.15,0a/2140 meter medan stallkamraten Run N'Cola (e. Bar Hopping), också han segervan, rundade konkurrenterna och segrade på 1.15,9a/2140 meter.

Fullständiga resultat från tävlingskvällen på Färjestad finns här.

ANNONS

Ämnen i artikeln