Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane höll hela vägen

Samma distans, samma bana. Tre år efter derbysegern satte Cyber Lane miljonärerna på plats i Müllers Memorial för andra gången. På pappret åtminstone.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Redan året efter derbysegern var Cyber Lane (e. Raja Mirchi) med i Müllers Memorial 2018. Johan Untersteiners startsnabbe valack hittade till ledningen i samma lopp två år senare och den här gången körde han i den positionen. Efter 500 meter på en 1.10-tid och 2000 meter på 1.13,3 höll tempot jämna steg med 2018 års upplaga. Skillnaden den här gången var att Cyber Lane var först i mål. Det bara dagar efter att det stod klart att han, på grund av Propulsionfallet, vann även 2018 års upplaga.

Då satt hästen i rygg på Propulsion när mållinjen kom. Den här gången ledde han hela vägen.

Johan Untersteiner hade värsta konkurrenten Very Kronos på utsidan loppet igenom och det var också han som var hotet när mållinjen närmade sig. I en snabb avslutning kunde Cyber Lane sträcka på sig och hålla Svante Båths världsrekordtravare bakom sig på segertiden 1.12,3a/2640 meter.

– Det var skoj att han fick vinna det här loppet så klart. Det var en hård kamp mellan två fantastiska hästar där framme och i dag hade vi det bättre läget. Då kunde vi gå vinnande ur det, säger Johan Untersteiner till TV12.

“Inget toktempo”

Very Kronos var tuff, men inte för tuff berättade Untersteiner. 

– Jag var rädd att han skulle rusa på utsidan, men jag tyckte ändå Very Kronos höll sig i skinnet. Det var bra fart, men inget toktempo. Jag hade en god feeling hela vägen faktiskt.

Segermarginalen skrevs till slut till en längd och bakom tvåan Very Kronos var det Moni Viking som tog hand om tredjeplatsen. Han gjorde det efter ett lopp i rygg på Very Kronos. Moni Viking ska nu vidare mot franska äventyr samtidigt som vinnaren Cyber Lane är inkvalad till en V75-final. 

– Med den här formen blir det nog några starter till, säger Johan Untersteiner.

Förstapriset i Müllers Memorial var 400.000 och Cyber Lane har nu 12,6 miljoner på kontot efter 27 segrar på 48 starter. Precis som vid derbysegern 2017 är det Ales Pavsic som sköter om hästen. 

Fyra i loppet blev Timo Nurmos-tränade Antonio Trot som spurtade positivt från tredje invändigt.

ANNONS