Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane visade klassen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Johan Untersteiner bjuder på segergest inför hemmapubliken sedan Cyber Lane spårat runt om i gulddivisionen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Cyber Lane höll hela vägen från spets i en sevärd gulddivision. Efter en tät slutstrid med Short in Cash kunde Johan Untersteiner höja pisken i skyn i en segergest inför hemmapubliken i Halmstad.
– Jag hade feeling för att han hade en pollett kvar, sa Untersteiner efter segern på 1.11,5a/2140 meter.

Publicerad:

Åttaårige Cyber Lane (e. Raja Mirchi) hade inte tävlat sedan Elitloppsförsöket där han slutade näst sist och V75-omgångens största favorit kom med lite dunkel form till lördagens hemmatävlingar.
– Han var mest trött och tråkig i måndagsjobbet och var inte så pigg i provstarterna. Men så kändes han även inför Copenhagen Cup så jag tänkte att det kanske kunde varit ett bra tecken, sa Johan Untersteiner efteråt.

Väl i loppet visade Cyber Lane klassen och från innerspåret bakom bilen tog han enkelt hand om täten. Första 500 gick i 09-fart och strax därefter kom Robert Bergh fram med Pinto Bob, som med 1100 meter till mål blev avlöst av Short in Cash och Björn Goop. Varvet öppnades på 1.11,1.
– Banan höll bra efter regnet men det är inte samma snabba förutsättningar som i torsdags, och jag hade hellre kört 13,5 på varvet om man säger så.

I sista kurvan såg Short in Cash rätt morsk ut i dödens samtidigt som Cyber Lane började mattas av lite, men det skulle visa sig vara en synvilla. För när Untersteiner drog norsken in på upploppet hittade Cyber Lane en ny växel och lämnade sin konkurrent bakom sig med en längd till godo i mål.
– Det blev ett tufft race och jag hade tomma tömmar från 600 meter till mål, men han levererar alltid på det norska huvudlaget och jag hade feeling för att han hade en pollett kvar. Jag fick också det svaret jag vill ha när jag drog ner norsken och kände att det skulle gå vägen, sa Untersteiner.

Det innebar hästens 29:e seger i 55:e starten och han har nu sprungit in 13,5 miljoner kronor.
– Han håller samma kaliber år efter år och kanske gör han sina bästa lopp över full distans, eftersom han är lite mer stark än snabb. Ägaren bor i Malmö och vill gärna vara med i Hugo Åbergs Memorial så det här var väl ett bra genrep inför det.

Short in Cash höll bra som tvåa före Pinto Bob på tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln