Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyrano de B vann på Vincennes

Foto: ATG
Cyrano de B. stegade undan till en enkel seger i det tredje loppet på Vincennes. Foto: ATG

Det blev svensk seger i lördagens tredje lopp på Vincennes när Franck Ouvrie styrde Jarmo Niskanen-tränade Cyrano de B till seger. Han vann efter en spårsnål resa på innerspår.

Publicerad:

Loppet innehöll hela fem svensktränade hästar. Cyrano de B. (e. S.J.'s Caviar) var snabb ur volten och övertog ledningen efter en bit, en position kusken sen överlät till favoriten Gamay de l'iton (e. Bird Parker). Det var tuff körning framme i täten och Cyrano de B. vilade sin tid på innerspår. I sista sväng fritt ekipaget fritt och sexåringens spurt bet klart bäst över upploppet. Han stegade undan till en klar seger på tiden 1.13,3/2850 meter.

Detta var hästens tredje start på Vincennes och den första segern. Cyrano de B. tränades fram till i höstas av Per Lennartsson men återfinns nu hos Niskanen i Frankrike. Segern var värd 31 500 euro, hästens klart största segercheck hittills i karriären.

Bland övriga svensktränade hästar i loppet var Uncle Töll längst fram med en sjätteplats. Björn Goop hade tre hästar med i loppet. Rotate slutade oplacerad medan Tabasco C.D. och Svecak Palema galopperade bort sig.


 

ANNONS

Ämnen i artikeln