Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dahlén bäst när det gällde

Rebecca Dahlén fick inte välja häst först. Men Barry Wadd såg till att hon var först när det behövdes mest.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

Rebecca Dahlén smög med i de två avslutande seedningsloppen i Hedlunds Åkeri AB:s Ungdomsserie 2020 på Gävletravet. Först fick hon nöja sig med en andraplats med Trollkärs Alvin när Elias Strandberg vann kallblodsloppet tillsammans med Nebbelands Solan (e. Smedheim Solan). Sedan blev det en sjätteplats med Gitte Silvåkra när Double Formula (e. Formula One) och Mattias Hansson vann varmblodens lopp. Förstapriset i seedningsloppen var 30.000 kronor. 

Finalen hade 50.000 kronor i förstapris och när kuskarna fick välja finalhäst fick Dahlén vänta på sin tur. När det väl var dags föll valet på Tomas Pettersson-tränade Barry Wadd (e. Super Photo Kosmos).

– Jag fick välja som fyra eller femma och jag var nöjd med att få Barry Wadd. Om jag hade fått välja som etta, tvåa eller trea hade jag nog ändå valt honom, säger Rebecca Dahlén. 

Släppte ledningen

När finalen väl gick hittade Dahlén och Barry Wadd till ledningen. Sedan valde kusken att släppa till favoriten Otroligosåfin och Elias Strandberg.

– Tomas berättade innan att han gärna såg honom i ryggar. Om tränaren vill det så lyssnar jag.

När upploppet kom blev det en duell mellan den nyss nämnda duon och det var Barry Wadd som hade bäst fart till slut och vann med en halv längd. Segertiden landade på 1.14,2a/2640 meter. 

– Det var roligt tycker jag. Finalerna har alltid lite fina hederspriser och det är alltid kul att vinna lopp.

Rygg ledaren var segerreceptet även för Olle Alsén när hans Kiara C.Boko (e. Broadway Hall) spurtade till seger i E3 Bonus-loppet för ston. Förstapriset var 40.000 kronor och segertiden blev 1.14,5a/2140 meter när hon tog årets första seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln