Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dallas Brick vann med Andreas Lövdal

Foto: MIKAEL WIKNER
Foto: MIKAEL WIKNER

Lillebrorsan Dallas Brick har en bit kvar till Zenit Bricks höjder.
Segern på GS75 var ett steg i rätt riktning.

Publicerad:

Numera finns Zenit Brick i samma stall som Dallas Brick (e. Make It Happen). Båda tränas av Eskilstunatränaren Philip di Luca. Han fick se Andreas Lövdal styra Dallas Brick till seger i högervarv på Åmålstravet.

Vinnaroddset landade på över 30 gånger och efteråt hade segerkusken inte så mycket att säga om det.

– Det var väl förutsättningarna. Spår tolv på 1600 meter i Åmål drog väl ner chanserna, sade Lövdal i vinnarcirkeln.

Bättre såg det ut när loppet skulle avgöras. Kusken hittade ryggen på Maestro Zon som i sin tur kopplade grepp på ledaren. Samtidigt kunde Lövdal vänta med att lämna ryggen fram till upploppet. Då kunde Dallas Brick ta sig förbi Maestro Zon den sista biten och vinna på 1.13,1a/1680 meter.

– Det är ju en helbror till Zenit Brick som tjänat över fem miljoner. Han var väl inte levt upp till det riktigt, men det är inte en så tokig häst. Han gick bra i rygg på Maesto Zon och när han fick fritt på upploppet bet det bra, sade Lövdal, som varit Zenit Bricks skötare under en period. 

Det var valackens andra årsseger och den tionde totalt. Lika många tränarsegrar har Philip di Luca under 2021, vilket innebär 30 i segerprocent på 33 starter.

För Andreas Lövdals del har året varit strålande. Han passerar snart två miljoner kronor inkört och har 16 i segerprocent på 215 uppsittningar.

– Det har gått jättebra så här långt. Jag har fått köra jättefina hästar och fått mer kontinuitet i körningen. Det gör mycket, sade kusken, som även fick med sig en tredjeplats med kallblodet Trö Fax.

Första styrningen i Sverige

Kallblodsloppet vanns av Kristine Kvasnes-tränade Gomnes Faks (e. Norheim Faksen)som imponerade tillsammans med tränarens sambo Lars Raaum i sulkyn. Ekipaget lyckades ta sig till ledningen trots bakspår bakom bilen och därifrån tog kusken sin första seger på svensk mark – på första försöket.

– Han är helt rå, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Skrällde i regidebuten

Omgången avslutades med ytterligare en storskräll. Efter ett lopp i ryggar kunde nämligen Per Henriksens nyförvärv Outstanding O. (e. Make It Happen) spurta förbi ledande Counterfeightr precis innan linjen. Det innebar dels att ingen lyckades få sju rätt, dels att hästen tog första segern för året.

–  Jag fick hästen för tre månader sedan och han har tränat bra. Jag trodde att det skulle passa att gå åt fel håll eftersom han drar höger bak lite grann. Han är stark och visade bra stil i dag. Det blir roligt med det här framöver, sade Henriksen i vinnarcirkeln.

FAKTA

Vinnarna inom GS75

  • Hera Sisu (e. The Bank) – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson)
  • Gomnes Faks (e. Norheim Faksen) – Lars Raaum (Kristine Kvasnes)
  • Imparator Boko (e. Chocolatier) – Jan Silvén (Marcus Carlsson)
  • Victor C. (e. Judge Joe) – Dagfinn Aarum (Björn Ceder)
  • Spinofhope L.B. (e. From Above) – Mikael J Andersson (Leif Ljunggren)
  • Dallas Brick (e. Make It Happen) – Andreas Lövdal (Philip de Luca)
  • Outstanding O. (e. Make It Happen) – Per Henriksen
ANNONS

Ämnen i artikeln