Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redéns Summit In Sight vann Kjell P Dahlströms minne

I Kjell P Dahlströms minne med blott fyra hästar till start gick segern som så många gånger tidigare vid höga prispengar till Daniel Redén och Örjan Kihlström - det med Summit In Sight.

Publicerad:

Kjell P Dahlströms minne med 150.000 kronor i förstapris, som bland annat vunnits av storheter som Dumle Loss, Spring Erom, Joke Face, Oasis Bi, Papagayo E, Cyber Lane och Missle Hill, lockade bara fyra deltagare denna måndag.

Loppet kom däremot att bli rivigt till slut. Summit In Sight och Örjan Kihlström tog hand om ledningen - och med dryga varvet från mål satte sig Magnus A Djuse utvändigt om ledaren med Galantis. Över upploppet var det också den duon som kom att göra upp - och över mållinjen var det stenhårt, men målkameran visade fördel för Daniel Redéns amerikanskfödde femåring.

Summit In Sight är efter Muscle Hill, undan Bluff U.S. Vinsten i Mantorp Hästarenas lopp var hans tionde i karriären. 32 starterna har inbringat 1.863.008 kronor.

Segertiden skrevs till 1.12,9/2.140 meter.

Miljonär efter toppinsats

Förutom Summit In Sight imponerade Eric Martinssons Dats So Cool från ledningen.

Trots stenhård press under vägen av en het C.R.Nobless, gick sonen till Classic Photo undan säkert för Carl Johan Jepson.

Det var Dats So Cools fjärde vinst för året, men även i regi Eric Martinsson. I karriärens 54:e start klev sexåringen över en miljon kronor intjänat.

– Jag hade goda förhoppningar ändå, trots den tuffa pressen. In mot upploppet kändes det bra och när jag ryckte livlinan 75 kvar sträckte hästen på sig och vann säkert, sade Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln och passade även på att berömma tränaren.

– Eric är duktig, jämn och stabil. Hästarna håller bra form så han får säkert en fin avslutning på året också.

1.11,7a/1.640 meter blev segertiden.

För fullständiga resultat från dagens tävlingar i Mantorp, besök då Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln