Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Wäjersten först ut i BC-lopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Daniel Wäjersten (arkivbild) inledde den store helgen på Bergsåker med en Breeders Crown-seger, Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Daniel Wäjersten har haft några fantastiska veckor och det var väl inte helt oväntat att han även skulle inleda Sundsvall Open Trot-helgen på Bergsåker. Tvååriga Feel No Pain tjänade hela 175.000 kronor i Breeders Crown-loppet.
– Hon har varit bra från dag ett, summerade Wäjersten.

Publicerad:

Hans Nelén i Global Farm ropade in Feel No Pain (e. Walner) för en miljon kronor på Menhammar Online Sales förra året. Han placerade hästen hos Daniel Wäjersten och tävlingskarriären inleddes med en andraplats från dödens på Solvalla den 2 augusti. I dag kom första segern och detta i ett Breeders Crown-lopp med hela 175.000 kronor i förstapris.

– Hon har varit lite hård i humöret, men annars har det mesta flytet på. Det gick så långsamt där framme att jag kände mig tvingad att avancera fram till dödens. Väl där hade jag en bra känsla hela vägen. Hon sträckte på sig fint till slut, sade Daniel Wäjersten, som vann loppet på 1.17,6a/2140 meter.

Ägaren Hans Nelén var förstås också nöjd.
– Den här har vi inte fött upp själva, utan är ett auktionsinköp. Jag ville ha Walner på ett Donato Hanover-sto och då passade den här hästen bra.

Malabar Circle Ås lopp (lopp 2) hade bara samlat sex hästar men de höll riktigt bra klass. Spetsstriden var spännande på förhand, men den vann Claes Sjöström bakom egentränade Jaguar Dream. Men någon seger blev det inte ändå. Från dödens visade sig Stefan Melander-tränade 
Click Bait (e. Cantab Hall) starkast sista biten och skar mållinjen som etta på 1.10,9a/1640 meter för Per Lennartsson.

– Han har härdats i tuffa gäng och har numera en växel till. Den här skulle väl kanske ha varit med i Sundsvall Open Trot i morgon istället, men poängen räckte inte till. Så det här blev rätt bra ändå, sade Per Lennartsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln