Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dark Roadster ledde varenda meter

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Dark Roadster vid en tidigare seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Emma-Sara Sjöbergs Dark Roadster har många gånger om visat att han trivs över kort distans. Det gjorde han även på Färjestad på söndagen – efter en kvick öppning höll han undan från tät.

Publicerad:

Jörgen S Eriksson fick chansen bakom den sexårige valacken Dark Roadster (e. Super Photo Kosmos – Riccione) för första gången. Det slutade med seger.

Ekipaget dundrade till ledningen från spår sex bakom bilen och öppnade första 500 meterna efter 1.06,7. Trots den snabba tidsnoteringen såg Dark Roadster inte ut att mattas det minsta över upploppet. Han stegade undan och vann säkert på 1.12,0a/1640 meter.

I intervjun i Färjestads vinnarcirkel berättade Jörgen S Eriksson att han haft koll på hästen under valackens karriär.

– Jag har vunnit lopp med mamman och följt avkommorna till henne. Vilken häst det här är. De var rätt påställda inför loppet även det så klart var tufft motstånd. Känslan är att han kommer att hävda sig bra även i den här klassen. Jag kände 400-500 meter från mål att han bara tog i medan konkurrenterna fick kämpa på ute i spåren. Tränaren sa till mig före loppet att jag bara skulle försöka hålla hästen kaxig och kaxig var han hela vägen in i mål, säger Jörgen S Eriksson.

Magnus A Djuse vinner lopp i parti och minut. I E3 Revanschen, tävlingsdagens högst doterade lopp, var han och Mattias Djuses Hustle Rain (e. Raja Mirchi) klart snabbast till slut. Efter ett lopp i mestadels tredje utvändigt hade hingsten inga större bekymmer att avgöra säkert till slut.

Han kom i mål på 1.12,5a/2140 meter och noterades för årets och karriärens femte seger.

– Han gick väldigt fort sista 500 meterna. Vi hade en bit fram men han avslutade riktigt snabbt. Ledaren är en väldigt bra häst och det var bra att kunna besegra den. Det är en häst för de största loppen nästa år, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Örjan Kihlström kammade hem dubbla segrar den här tävlingsdagen. Tor O Mikalens Tors Spik (e. Spikeld) gjorde karriärens 56:e start och fick för första gången Kihlström i sulkyn.

Då ordnade den sjuårige valacken karriärens första triumf. Och det blev en odiskutabel sådan till slut. Tors Spik avgjorde med enkelhet på nya rekordet 1.26,6/1660 meter.

Dessförinnan hade Kihlström fått segerdefilera med Daniel Redéns Notice'em (e. Propulsion). Det treåriga stoet tog hand om kommandot per omgående och lät sedan ingen av konkurrenterna utmana. Notice’em varvade på 1.14,7 för att sedan komma i mål på nya rekordet 1.14,4/2140 meter.

Örjan Kihlström berömde Notice'em i vinnarcirkeln.

– Hon är gåvillig och lite pigg. Jag valde att inte bråka något med henne utan hon fick springa i den fart hon ville. Det kostar även för de andra när de får jaga utan rygg. Hon gjorde det bra, säger Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln