Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De fick revansch

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Armani Degato vid en tidigare seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

För de som inte räckte riktigt hela vägen till final i E3, eller för de som inte ens deltog i försöken, kördes E3-revanscher på Romme under fredagskvällen.

Publicerad:

Svante Båths Armani Degato (e. Raja Mirchi) hade en stark säsong som tvååring med knappa miljonen insprunget och en andraplats i Svensk Uppfödningslöpning. I år var dock treåringen segerlös fram till den här kvällen. I E3-försöken var han nog inte på topp även om tempot var hårt, från andra utvändigt tappade han lite till slut. Den här kvällen var det en annan häst. Motståndet var förvisso skralt såväl till kvalitet som kvantitet men han drog på, kanske väl friskt, framme i ledningen och noterade fina 1.11,0/1 640 meter autostart, den här gången med Örjan Kihlström i sulkyn. Segern var värd 100 000 kronor.

Första segern i Sverige

Stonas upplaga av E3-revanschen blev ett något jämnare lopp. Bank Wise As (e. Muscle Hill) inledde sin karriär i USA hos Marcus Melander. Inför den här säsongen flyttades det italienskfödda stoet till Sverige och Reijo Liljendahl. När uttagningsloppen till E3 kördes på Färjestad i förra veckan hade hon spelarnas förtroende men gjorde bort sig med galopp då – trots fyra starter i Sverige utan seger hade hon spelarnas förtroende ånyo som 1,50-favorit. 

Sitt innerspår kunde hon inte hålla upp utan Örjan Kihlström fick vandra utvändigt om Clockwork. Tempot var relativt lugnt och in på upploppet kopplade hon ett grepp om ledaren och vann säkert på 1.12,6/1 640 meter autostart via dryga 1.09 sista 600 meterna. Avslutade vasst så långt ute i banan att hon inte syntes till i positioneringssystemet gjorde Bluebell Dream.

Kvällens vinnare på Romme:

Lopp 1: Beacon Kronos – Daniel Redén
Lopp 2: B.W.T.Falcon – Jorma Kontio (Katja Melkko)
Lopp 3: D.Day Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 4: Armani Degato – Örjan Kihlström (Svante Båth)
Lopp 5: Gloria Victis – Emilia Leo (Bengt-Erik Olsson)
Lopp 6: Egge Piril – Magnus Jakobsson 
Lopp 7: Bank Wise As – Örjan Kihlström (Reijo Liljendahl)
Lopp 8: Big Shot – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 9: Borups Tornado – Anders Eriksson (Jasmine Ising)
Lopp 10: Slotts Snabbis – Ola Åsebö

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


ANNONS