Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gick till final i korta E3 för ston

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Daniel Wäjersten och O'Mara Zon vid segern i det första uttagningsloppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

De två främsta stona i varje försök tog sig till final av korta E3.
Så här kördes loppen.

Publicerad:

Första uttagningsloppet:

I det första uttagningsloppet galopperade den stora favoriten Xerava C.D. i spetsrusningen. Istället tog Robert Bergh hand om ledningen med First Beehiveblast. Då såg Daniel Wäjersten sin chans med bakspårsstartande O’Mara Zon (e. Maharajah). Efter en hastig attack varvet från mål satt Wäjersten i ledningen. Då blev det en mycket bekväm seger för O’Mara Zon. Klockan stannade på 1.12,4a/1640 meter. Förstaprisen i uttagningsloppen var 100 000 kronor.

– Jag var bekymrad över bakspåret, men när vi kom till ledningen kändes det bra, sade Daniel Wäjersten i Gävletravets vinnarcirkel.

Med till final kom Stefan Melander-tränade Crazy Life som spurtade in som tvåa efter ett fint lopp med Örjan Kihlström.

Andra uttagningsloppet:

Det började bra, men även i det andra uttagningsloppet gick det sämre för favoriten. Den här gången hittade Björn Goop till ledningen med Stefan Melanders Jai Alai som gjorde första starten i Sverige. Men från den positionen var hon chanslös att stå emot konkurrenterna när det skulle avgöras. Vann gjorde istället Lollo Trot (e. Southwind Frank) efter ett lopp i dödens tillsammans med Kim Eriksson.

– Hon var jätteduktig i dag, konstigt nog. För hon var inte riktigt med i matchen tycker jag. Innan loppet sprang hon och tittade mycket mer på saker än vad hon brukar. Även upp till bilen var hon skeptisk och hon öppnade inte riktigt som hon ska. Varför vet jag inte. Hon avgjorde trots tufft lopp på att hon är så himla bra, sade Kim Eriksson efter segern.

Raoul Englboms sto vann på 1.12,6a/1640 meter. Den andra finalplatsen tog Caradja hand om. Efter ett lopp i tredje utvändigt bet avslutningen riktigt bra. Stefan Arvidsson tränar.

Tredje uttagningsloppet

I det tredje uttagningsloppet lyckades Mats E Djuse placera favoriten Jewilla (e. Propulsion) i ledningen. Stefan Melanders sto hade inga som helst problem att skaffa sig ett par längder ner till konkurrenterna när upploppet kom. Efter ett lopp i rygg på vinnaren kunde Örjan Kihlström räkna hem sin fjärdefinalplats för kvällen. Den här gången med Jerry Riordans Brilliant Minds som aldrig var nära att närma sig Jewilla.

– Det kändes bra när vi kunde komma till ledningen. Hon har inte öppnat riktigt bra bakom bilen innan. Hon är tidig av sig och lite skraj bakom bilen, men nu börjar hon lära sig. Hon har verkligen tekniken för att kunna öppna bra. Det är en bra egenskap i en final, sade segerkusken Mats E Djuse.

Fjärde uttagningsloppet: 

När Halley Wania ville komma från utvändigt om ledande Independence Day och Oskar Kylin Blom fick ekipaget svar av dödenstravande favoriten Beat It (e. Broadway Hall) och Örjan Kihlström. Det slutade med att den senare kunde trycka sig till ledningen och få Halley Wania på utsidan. Efter en inledande kilometer på en 1.10-tid visade Beat it att sprinterdistans passade utmärkt. Timo Nurmos sto bara sträckte på sig över upploppet och vann säkert på fina 1.11,1a/1640 meter.

– Hon gick väldigt bra tycker jag. Det var tuff körning första 500 och sedan fick jag en sjåpig häst på utsidan, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Independence Day och Oskar Kylin blom hängde med fint till en finalplats.

Femte uttagningsloppet: 

I det avslutande uttagningsloppet spelades Dea Grif (e. Varenne) till stor favorit. Strax efter att bilen hade släppt fältet satt hon i ledningen med Santtu Raitala och då gjorde övriga upp om andraplatsen. Jerry Riordans häst dansade undan på 1.11,3a/1640 meter.

Kampen om den sista finalplatsen vanns av Stefan Melander-tränade Decision Maker och Mats E Djuse.

FAKTA

De är klara för E3-final

Häst – tränare – placering i försöket

  • O'Mara Zon – Daniel Wäjersten (1)
  • Crazy Life – Stefan Melander (2)
  • Lollo Trot – Raoul Engblom (1)
  • Caradja – Stefan Arvidsson (2)
  • Jewilla – Stefan Melander (1)
  • Brilliant Minds – Jerry Riordan (2)
  • Beat It – Timo Nurmos (1)
  • Independence Day – Oskar Kylin Blom (2)
  • Dea Grif – Jerry Riordan (1)
  • Decision Maker – Stefan Melander (2)

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln