Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Deep Pockets vann för Stenströmer

Foto: ATG
Deep Pockets vann närmast före Beartime och Hickothepooh. Foto: ATG

I början av karriären tog han sex raka segrar för Svante Båth. Nyligen lämnade Deep Pocket Rickard Svanstedt stall och klev in i Ulf Stenströmes.
På midsommarafton tog miljonären första segern på nästan två år.

Publicerad:

Det var i midsommarsprintern som Deep Pockets (e. Ready Cash) gjorde andra starten för Ulf Stenströmer. Återigen med Magnus Jakobsson i sulkyn. Ekipaget tog enkelt hand om ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Klockan stannade på 1.11,2a/1640 meter när valacken skar linjen med två längder ner till Beartime som närmast kom från en start i Sweden Cup.

– Han kändes väldigt stark i sista sväng. Det är riktigt roligt att få köra en så här fin häst. Jag körde honom på Färjestad senast och det kändes redan då att det är en riktig fin häst, sade Magnus Jakobsson i vinnarcirkeln.

Där intervjuades även tränaren Ulf Stenströmer.

– Det var faktiskt bara sex-sju veckor sedan hästen kom in. Han kom i bra skick och har fått träna på lite grann. Han hade haft lite problem och var lite bakhalt på slutet hos Rickard men det är inget vi har märkt av. Jag är jättenöjd och han har varit förvånansvärt bra med tanke på att han inte gjort mycket väsen av sig senaste åren. Rickard har gjort ett bra jobb och det är tacksamt att få in en häst av den här kalibern, sade Stenströmer.

Matchas i silver

Deep Pockets är sju år gammal och hans största triumf penningmässigt är en seger i ett klass II-försök i november 2018. Den senaste triumfen betalade 30 000 kronor och det var den 11:e i karriären. Hästen har gjort 34 starter och har nu tjänat 1 236 300 kronor.

– Nu får vi sansa oss lite och försöka matcha in honom i silver. Han mötte guldhästar i dag och matchade dem. I framtiden hoppas vi att han hamnar där. Men han har en historik av skörhet och vi ska inte ropa hej innan han visar att han kan behålla fräschören, sade Stenströmer.

Trea i loppet blev elitloppsmeriterade Hickothepooh.

Fullständiga resultat från tävlingsdagen i Årjäng finns på Travrondens tävlingscenter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln