Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbydubbel för Gundersen

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Magnus Teien Gundersen spurtslog sin far Geir Vegard i Norskt Travderby för varmblod. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blev stor succé för familjen Gundersen i Norskt Travderby för varmblod. Sonen Magnus spurtslog sin far Geir Vegard sista biten bakom Kraesj.

Publicerad:

När Geir Vegard Gundersen forcerade sig till spets drygt två varv från mål med storfavoriten Cicero G.T. (e. Kadabra) trodde nog de flesta att loppet var över. Det var förövrigt sonen Magus Teien Gundersen som släppte bakom Kraesj (e. Brillantissime).

– Jag hade möjlighet att gå ut i andra ytter på sista bortre långsidan, men tyckte att jag hade ryggen på fältets bästa häst. Därför satt jag kvar och luckan kom sedan perfekt för att vi skulle kunna hinna fram till segern, berättade Magnus Teien Gundersen.

Cicero G.T. kom till start med sex segrar på lika många starter i år och hade före dagens derbyfinal bara förlorat en gång på tio starter. Geir Vegard Gundersen var också optimistisk när han nådde ledningen.

– Då trodde jag att vi skulle vinna. Jag hade ingen känsla för att Kraesj skulle slå oss, men så här i efterhand hade jag kanske kunnat köra annorlunda.

Nu tog Geir Vegard Gundersen ändå sin fjärde raka seger i Derbyt som tränare och den sjätte totalt. Dessutom har han även tre kuskvinster i Derbyt. För Magnus handlade det om tredje kusksegern.

– Det mesta är faktiskt besvärligt med Kraesj och det säger en hel del om det kunnande som min far har som tränare, sade Magnus och fick hjälp av Geir Vegard:

– Det här var helt otroligt. Vi hade greppet i det längsta och det optimala hade varit dött lopp.

Segertiden skrevs till 1.13,9a/2640 meter och Kraesj fick tack vare premiechansen hela 1.426.000 norska kronor. Lägger man till de 713.000 som Cicero T.G. tjänade nådde far och son Gundersen över två miljoner norska kronor!

ANNONS

Ämnen i artikeln