Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytvåan Ferrari Sisu tillbaka

Den forne derbytvåan Ferrari Sisu var tillbaka med besked i kväll på hemmabanan Jägersro. I V64-inledningen svarade han för en läcker svepning från sista häst till spets och vann överlägset.
– Det här är en häst som fortfarande betyder mycket för mig på många sätt, kommenterade körande Marc Elias.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ferrari Sisu vann i sin comeback för Marc Elias (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Numera sjuårige Ferrari Sisu (e. Djali Boko) hade inte startat sedan i mitten av september och gick ut från 60 meters tillägg över drygt tre varv. Marc Elias sladdade länge som sist i kön, men gynnades av de få startande hästarna. Ändå var det långt fram när Elias kastade loss 700 kvar, men drygt 300 meter senare satt Ferrari Sisu i ledningen. Resten blev en ren formalitet. 
– Vi var inte riktigt nöjda med hästens prestationer i höstas och valde att ta en paus. I dag var det en klar skillnad och det visade att vi tog helt rätt beslut, sade Marc Elias, som ordnade en meriterande andraplats med Ferrari Sisu i finalen av Derbyt 2019.

Frågan är hur den närmaste framtiden ser ut?
– Det får hästen visa lite själv. Men om han kommer i den form som han hade som fyra- och femåring kan det bli Frankrike och längre lopp där. Men finns det passande uppgifter hemma i Sverige kanske vi väljer dessa istället, svarade Marc Elias.

Nioårige Bronson (e. Ens Snapshot) hade före kvällen bara vunnit ett enda lopp, men nu blev det skrällvinst i montédebuten (V64-2) för Lee Nimåker. Detta efter att ekipaget pressat sig till spets 1.500 meter från mål.
– Jag väntade på att hästarna bakifrån skulle komma, men de gjorde aldrig det. Han har lite svårt med tempoväxlingarna, så min chans att vinna var att dra i ett högt och jämnt tempo där framme, sade Linn Nimåker och fick hjälp av hemmatränaren Fredrik Forsberg:
– Hästen har platsproblem och jag tänkte att det kanske skulle fungera bättre utan vagn. Jag bara skrek över upploppet och det kändes fantastiskt.

I V64-4 satt Olof Thorson i tredje par invändigt med egentränade Vasco de Gama (e. Love You) och kom sedan farande längst ut i banan över upploppet. Kort före linjen var segern ett faktum.
– När det löste sig så här bra blev jag inte så överraskad över segern. Det var länge sedan jag var här i vinnarcirkeln på Jägersro, säkert två år sedan, sade Olof Thorson.

Den stora favoriten Kattis J.Boko fick öppna 1.08,5 första 500 för spets i V64-5 och blev het på kuppen. Det öppnade istället vägen till seger för Adrian Kolgjini bakom Ola Samuelsson-tränade Chiffchaff (e. From Above).
– Med 500 meter kvar till mål kändes det som att hon skulle blåsa ner de övriga till slut, sade Kolgjini, som av bara farten även tog hem V64-avslutningen.

Här var segervapnet Lars I Nilsson-tränade femåringen A Good Point (e. Maharajah). Kolgjini spårade här från start till mål.
– Det var mycket bra. Han accelererade hela vägen hem och huvan var kvar över mål, sade Kolgjini, som även vann utanför V64-spelet med fyraårige Swish The Cash (e. Ready Cash).

Rätt V64-rad: 9–3–3–4–7–2

6 rätt: 106.265 kronor
5 rätt: 1.098 kronor
4 rätt: 124 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln