Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är helt otroligt"

Foto: TR BILD
Raja Ribb och Felicia Molin. Foto: TR BILD

Raja Ribb reparerade en startgalopp på bästa sätt – och var starkast till slut tillsammans med Felicia Molin.

Publicerad:

En startgalopp hindrade inte Kristofer Jansson-tränade Raja Ribb (e. Raja Mirchi) och Felicia Molin. Den åttaårige valacken reparerade markförlusten på bästa sätt och när försöket i silverdivisionen skulle till att avgöras kopplade Raja Ribb enkelt segergreppet.

Raja Ribb noterades för sin andra seger för året när han kom i mål på 1.14,8/2640 meter. Segern togs närmast före Hazard Boko och Guillaume Boko och betalade 125.000 kronor. Den innebär också att Raja Ribb passerade miljonen intjänat. Han står nu noterad för 1.122.350 kronor på kontot.

– Jag är jätteglad. Det är helt otroligt. Jag tyckte på förhand att det skulle bli tufft från det här läget, även om hästen är i form. Jag chansade invändigt efter galoppen, men han kändes så fin och jag valde att prova till slut. Sedan bara bet han i, sade Felicia Molin till TV12.

Nurmos talang fortsätter övertyga

Femte segern i karriärens sjunde start ordnade Champ Lane (e. Bold Eagle) när han vann försöket i klass II. Örjan Kihlström, som kört hästen i alla dennes starter hittills, lotsade Timo Nurmos adept till ledningen efter ett halvvarv och Champ Lane gav sedan inte konkurrenterna någon chans. Han noterades för tredje raka segern – en seger som betalade 110.000 kronor.

Segerekipaget höll tempot uppe under vägen – varvspasseringen gick efter 1.12,2 – och Champ Lane passerade till slut mållinjen efter 1.12,9a/2140 meter. Han gjorde det med god marginal ned till övriga – närmast efter vinnaren inkom Ekås Future och Self Explosive som tvåa respektive trea i mål.

Segertiden var nytt rekord över distansen för Champ Lane och den fyraårige valacken har nu sprungit in 275.000 kronor hittills under sin karriär.

Segermaskin vann på nytt

Jorma Kontio fick för första gången stifta bekantskap med Ole Johan Östre-tränade Rappnor (e. Nordli Svarten). Det blev succé direkt. Den sjuårige hingsten gick med som andrahäst i tredjespår under sista halvvarvet för att sedan gå på i egen attack genom sista sväng.

Sedan var han huvudet högre än övriga. Rappnor avgjorde i säker stil och kom i mål på 1.24,2/2660 meter. Segern togs närmast före Kos Odin som hade hand om ledningen från start och fram till mitten av upploppet med sin tränare Simen B Jessen i sulkyn. Tredjepriset gick Anders H Onshuus-tränade Mjölner Spik och Jan Roar Mjölnerud.

Segern för Rappnor var värd 110.000 kronor och innebär att han tävlat in 911.913 kronor. Rappnor har varit en segermaskin genom hela karriären. Det här var hästens 19:e seger i det 58:e framträdandet på tävlingsbanan.

Cyrano de B. med minsta möjliga marginal

Tempot var högt uppskruvat i klass I-försöket över tre varv. Det gynnande köhästarna – och främst Per Lennartssons Cyrano de B. (e. S.J.’s Caviar) som satte nosen först på linjen.

Lise-Lotte Nyström-tränade Timo Lane inkom som tvåa efter en stark avslutning mellan hästar för Carl Johan Jepson medan Viscount, med sin tränare Oskar J Andersson i sulkyn, höll förtjänstfullt från ledningen efter en tuff inledning på loppet.

Segern var värd 110.000 kronor och var den sjunde i karriären och tredje för året för Cyrano de B. Han kom slutligen i mål på 1.15,3a/3140 meter.

Favoriten T.Rex Face galopperade direkt från start, men reparerade markförlusten på ett övertygande vis. I sista sväng såg ut hästen ut att vara med och göra upp om segern, men han fick till sist nöja sig med femtepriset tillsammans med sin tränare Björn Goop.

Övertygade stort i Sverigedebuten

Daniel Redén presenterade ett intressant nyförvärv i bronsdivisionen. Efter en väl avvägd styrning signerad Örjan Kihlström hade den sexårige hingsten Vae Victis Club (e. Mago d’Amore) inga som helst problem att avgöra till slut i sin första start för Solvallatränaren.

Vae Victis Club segrade på 1.11,4a/1640 meter närmast före Twigs Ceasar och Fonda Boko. Vinnaren noterades för sin 21:a seger i den 53:e starten. 

– Han står ganska billigt inne i klassen. Han har gjort runt 50 starter och vunnit 20 lopp i Italien mot bra hästar. Det var en bra insats det här, sade Daniel Redén till TV12.

Förstapriset i loppet betalade 110.000 kronor och hästen står nu noterad för 951.870 kronor. Det innebär att hästen nu är uppe i silverdivisionen.

Chapuy kunde inte hålla upp ledningen från sitt innerspår och kom slutligen i mål som fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Andra läser också

    ANNONS