Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diana fixade eftertraktad trippel

Det blev ett dramatiskt upplopp i Derbystoet. Diana Zet var först över linjen – och har därmed tagit hem Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet i år.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Diana Zet vinner Derbystoet före stallkamraten Milady Grace. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Det blev stor succé för Daniel Redén i Derbystoet. När hästarna passerat mållinjen inkom Solvallatränarens hästar som etta, tvåa, trea och femma. Bäst gick det för Diana Zet (e. Hard Livin) – som vann efter att ha fått överta ledningen efter 600 meter.

Diana Zet öppnade varvet efter 1.14,7 och höll sedan undan före stallkamraten Milady Grace på 1.12,7a/2140 meter.

– Jag har inte hunnit greppa det än. Det måste klaffa i loppen även fast man har fyra till start. Det är fantastiskt, men det blir snurrigt. Det blev maxat, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Diana Zet har därmed tagit hem Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet i år. En prestation som endast Viola Silas och Fama Currit lyckats med tidigare.

 – Hon travade inte helt klockrent idag. Hon hade lite problem i första och sista sväng, men tack och lov gick det hela vägen ändå. Det var något som störde aktionen idag. Hon visade fint löphuvud och bra kapacitet, säger Örjan Kihlström till Kanal 75.

Milady Grace och Björn Goop blev tvåa efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Trea slutade stallkamraten Alaska Kronos med Carl Johan Jepson i sulkyn efter ett lopp i mestadels rygg på ledaren. Fjärdeplatsen gick till Per Nordström med egentränade Grande Diva Sisu efter att ha attackerat via tredjespår 700 meter från mål. Från andra utvändigt blev Daniel Redéns Award Kronos femma medan Peter Untersteiners Mahma Lane tog hand om sjätteplatsen.

Diana Zet är med i premiechansen vilket innebär att hon får dubbel prissumma i loppet, två miljoner kronor. På karriärens 18 starter har hon tagit tio segrar och sprungit in 9.138.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln