Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diana kom tillbaka och vann

Foto: TR BILD
Örjan Kihlström vann Stochampionatet från ledningen med Daniel Redén-tränade Diana Zet. Foto: TR BILD

Daniel Redéns Diana Zet befäste sin position som kullens drottning när hon tog hem Stochampionatet från ledningen.
– Diana är säker, men fortfarande som en ettåring i psyket, sade en helnöjd och flåsande Daniel Redén.

Publicerad:

Tränaren Daniel Réden var alltså andfådd direkt efter loppet, sedan han varit inne på banan och plockat upp en huva. 
– Det flög av en huva på en häst (visade sig sedan vara en hjälphuva) och landade precis på innerspår. Så jag tänkte att hon skulle hoppa. Så jag tog den och tänk om jag inte hade gjort det, då hade hon kanske hoppat. 
– Sedan började hon tveka och hon är lite speciell i sitt humör. Det känns som att hon bara är som ett ettåring i psyket fortfarande, hon var dålig i genrepet så jag körde ett tuffare jobb hemma inför försöket. Sedan var hon fin där och hon vet exakt när det är final.
 

Örjan Kihlström tog enkelt ledningen med Diana Zet (e. Hard Livin) och fick snabbt Jorma Kontio utvändigt med värsta hotet Ganga Bae och Jorma Kontio. Loppet var därmed låst och det gick så långsamt som 1.17,7 första 1500. Ändå såg Diana Zet slagen ut i början av upploppet, men bet i på nytt och kontrade sig till säker seger på 1.15,3a/2640 meter.

– Diana Zet vet exakt när det är frågan om en stor final. Jag är stolt över segern då Hard Livin är pappa och vi har en egen mamma också. Helt enkelt hela kittet, fortsatte Daniel Redén, som ordnade sin första seger i Stochampionatet.

Diana Zet har tidigare vunnit både Svenskt Trav-Oaks och Drottning Silvias Pokal. Belöningen den här gången blev 2,4 miljoner kronor.

Tvåa i loppet blev Stefan Melander-tränade Ganga Bae och trea Daniel Redén-tränade Award Kronos för Adrian Kolgjini.

– Jag hade förstås önskat mig ett högre tempo och kände mig inte slagen på förhand. Men som loppet blev kört var det här maxutdelning, sade Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln