Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Digital Class starkast I stoeliten

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Digital Class och Ulf Ohlsson vann Stoeliten på Kalmar. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Digital Class följde upp fjärdepriset i Jämtlands Stora Pris med seger i Stoeliten på Kalmar.

Publicerad:

Fredrik Wallin-tränade Iceland Falls (e. Iceland) var favorit till segern I Stoeliten på Kalmar och då Magnus Djuse behöll ledningen med det sexåriga stoet så trodde nog många att hon skulle spåra hela vägen.

Det såg också länge ut att hålla men efter 9,5 första 500 och 12.5 förra varvet. Men hon fick ge sig på linjen mot Stefan Melanders Digital Class.

Ulf Ohlsson bakom Digital Class i tredje utvändigt avancerade framåt med dryga 600 meter från mål. Í sista kurvan var ekipaget utanför ledaren och det blev en härlig slutstrid där Digital Class satte huvudet först.

– Hon har ju jättebra form men jag kände att jag kanske fick avancera lite väl tidigt. Magnus häst är ju jättebra och det stod och vägde länge innan vi kunde koppla greppet strax före mål, sa Ulf Ohlsson.

I Diamantstoets försök på Kalmar var Conrad Lugauer-tränade Breidabliks Kahlua (e. From Above) starkast till slut med Marc Elias i sulkyn. Hon fick ett fint lopp i tredje utvändigt och var tvungen att gå ut i tredjespår 700 kvar för att inte bli fast. Avslutade riktigt bra och även om det var trötta ben sista meterna så höll hon undan på tiden 13,0/2160.

I silverdivisionen stod Tyler Mifsud för en perfekt styrning med Galantis (e. Zola Boko). Den sexårige hingsten inledde i tredje invändigt som snabbt blev rygg ledaren. Då ledande Adde S.H. (e. Nu Pagadi) med Johan Untersteiner i sulkyn försökte rycka i sista kurvan kom luckan för Johan Lejon-tränade Galantis.

– Det är klart att jag fick segerförhoppning då luckan kom eftersom jag vet att han kan avsluta sista 200 meterna enormt fort, sa Tyler Mifsud i vinnarcirkeln.

 

ANNONS