Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Disco Volante inledde året på bästa vis

Dryga varvet från mål kuppade sig Ulf Ohlsson och Disco Volante till ledningen i Zoogins lopp. Från den positionen var hästens 28:e seger ett faktum. Ohlsson briljerade på Bergsåker med tre segrar.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Disco Volante och Ulf Ohlsson vid segern i Zoogins lopp. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Bakspår bakom bilen hindrade inte Stefan Melanders Disco Volante (e. Scarlet Knight) och Ulf Ohlsson när Zoogins lopp, gulddivisionen, avgjordes på lördagen. Kort efter att Hannu Korpi och Grainfield Aiden övertagit ledningen kom Disco Volante dundrade via tredjespår och sköljde till ledningen.

Varvet från mål dirigerade Disco Volante händelserna – och han lät ingen av konkurrenterna utmana. Disco Volante vann på 1.12,2a/2140 meter. Grainfield Aiden tog hand om andraplatsen medan Timo Nurmos-tränade Antonio Trot och Erik Adielsson avslutade starkt till tredjepriset.

Förstapriset för Disco Volante var 150.000 kronor. Jenny Gustafsson är det som sköter om vinnaren.

– Jag älskar den här hästen. Idag var han riktigt bra. Han älskar att tävla och ville verkligen vara först, sade hon till Kanal 75.

Disco Volante har fin statistik på Bergsåker. Det här var tredje segern i femte starten på banan i Sundsvall.

– Han tycker väl om att åka till Sundsvall. Sedan är det kallt och bra luft. Nu får se vad som händer fram över. Han startar säkert om två, tre veckor igen.

Ulf Ohlsson:

– Han var lika fin som han varit varje gång den senaste tiden. Tanken var först att vi skulle prova honom bakifrån, men det gick så pass sakta att jag valde att köra till och överraska ledaren.

Ulf Ohlsson träffade rätt från springspår med Tuija Irri-tränade Marschall Match (e. Zola Boko) – och från ledningen ordnade den femårige valacken andra raka segern på V75.

I bronsdivisionen öppnade Marschall Match första 500 meterna efter 1.15,2 och varvet på 1.16,0. In på upploppet lättade Ohlsson på tömmarna bakom Marschall Match som svarade med att gå undan och vinna enkelt på 1.13,8/2140 meter.

– Hästen var jättefin. Han har varit fin i alla de starter jag kört honom. Det känns som att han är under utveckling och jag tror att han kommer att kunna räcka en bit upp i klasserna, sade Ulf Ohlsson till Kanal 75.

Andrapriset gick till Jörgen Westholm med egentränade Gardner Shaw som vandrade först utvändigt om ledaren under slutrundan. Från andra ytter slutade Joakim Elfving-tränade Royal T.N. och Rikard N Skoglund trea.

Ulf Ohlsson var svaret även i klass I-försöket. Ulf Ohlsson laddade vad som gick från innerspåret bakom bilen tillsammans med Pär Ländin-tränade Axel Ruda (e. Formula One) och från den positionen var den nyblivne fyraåringen bäst.

Axel Ruda öppnade första 500 meterna på 1.10,7 och varvade på 1.13,7. Han kunde sedan hålla undan och vinna enkelt på 1.13,1a/1640 meter. Segern var hästens sjunde i karriären.

– Det har strulat mycket för oss och det har varit lite frustrerande. Hästen har skön inställning och går fortfarande med fast bomull, öppet huvudlag och fyra järnskor. Det finns mycket att utveckla, sade Pär Ländin till Kanal 75.

Segern bärgades närmast före Morotai Degato som avslutade övertygande för sin tränare Oskar Kylin-Blom. Trea blev Gabriella Laestander-tränade Gelato med Micael Melander i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln