Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djusebröder med tränarsegrar

Bröderna Mattias och Martin P Djuse körde själva Rapunzel respektive Hanapier till segrar under Eskilstunas V64-omgång.

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Martin P Djuse tog sin första tränarseger får året i Eskilstuna och har nya planer på Frankrike. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Martin P Djuse avbröt sin Frankrike-satsning i april på grund av coronapandemin och flyttade till Stockholm och Hårby Gård istället, där brodern Mattias Djuse och även Magnus A Djuse håller till. Martin har just nu sex franska hästar på träningslistan och fyraårige Hanapier (e. Briac Dark) såg till att ordna årets första seger för stallet. Detta sedan Djuse blivit avlöst i dödens i V64-3 och sedan klivit på i tredjespår genom slutkurvan. Skrällen Marjons Sleipner närmade sig sista biten, men Hanapier kunde bärga sin andra seger i 15:e starten.

– Hästen har gjort många ganska bra lopp utan att få vinna, så det här var skönt. Det är en rätt hygglig häst, sade Martin P Djuse, som så småningom siktar på en ny sejour i Frankrike.

– Men inget är klart i dagsläget och det blir i alla fall inte på samma gård som tidigare. Det är också väldigt fina träningsförhållanden på Mattias gård, som man blir lite bortskämd av det.

Mer Djuse blev det direkt i V64-4 genom Mattias och fyraåriga stoet Rapunzel (e. Broad Bahn). Trots spår långt ut bakom vingen blev det enkelt ledningen och efter 1.16,8 första varvet hade Mattias Djuse inga problem att hålla undan hela vägen. Det handlade om andra raka vinsten och den tredje totalt i nionde starten.

När värsta hotet Mas Capacity galopperade bort sig tidigt i V64-inledningen kunde Diederik Meilinks Havana Boko (e. Dream Vacation) vinna bekvämt från dödens för Erik Adielsson. Happy Romeo försökte gå i närkamp, men fick aldrig någon riktig kontakt. Havana Boko tog hem 4 av 14 lopp förra året och ser ut att få ett nytt bra år.

Mika Forss spetsade med Jani Oinonen-tränade nioåringen Boulder Luke (e. Look de Star) i V64-5. Trots en 1.10,5-öppning första 500 blev det säkert till slut på 1.13,5a/1640 meter. Det här var första segern sedan i oktober.

I V64-avslutningen såg länge Rikard N Skoglund ut som en vinnare med ledande Ole. Men i vinnarhålet kom luckan för Richard L Jansson bakom Sandra Luomala-tränade Eldorado (e. Offshore Dream), som avgjorde sista biten. Au Gratin avslutade dock sylvasst från sista plats i kön och var inte långt efter.

Det blev stenhårt i mål i montéloppet (V64-2). Ledande Ninepoints Yankee galopperade som slagen i slutkurvan och istället var det ”dödenshästen” Zebulon Pike som tog över kommandot. Han höll till kort före linjen för Nicole Melberg, då Sofia Adolfsson avgjorde knappt med Magnus Jernemyr-tränade Upside Down Cake (e. Jaded). Den sistnämnde hade inte startat sedan början av augusti, men var från andra par ytter segermogen direkt.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln