Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuses sto imponerade igen

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

M.T.Perette gjorde det igen: Imponerade från dödens i E3-försöket.

Publicerad:

Precis som uttagningarna till långa E3 visade Mattias Djuses M.T.Perette (e. The Bank) upp stort kunnade i sitt uttagningslopp. Återigen var det positionen utvändigt om ledaren som gällde. Redan 300 kvar kände Djuse att han satt bakom vinnaren och strax därpå kopplade ekipaget segergrepp. 

– Ruggig prestation. Hon kändes hur stark som helst hela loppet. Hon vann i princip okörd kändes det som, säger Mattias Djuse till ATG Live.

Då visade klockan segertiden 1.11,3a/1640 meter. Björn Goops Wallawalla Broline följde med till en andraplats och Fredrik Linders Jes Angel spurtade hem den tredje och sista finalplatsen.

Ny finalplats till Svedberg

Malvha Ha (e.Maharajah) kom tvåa i långa E3 efter att ha startat från bakspår i finalen. Det efter att ha förlorat från ledningen i sitt försök. Samma position blev det även i Karlstad för Markus B Svedbergs sto. Den här gången kunde Örjan Kihlström köra henne till en säker seger på 1.12,2a/1640 meter. Med till final kom Joakim Lövgren-tränade Philomenia och Ulf Ohlsson. Sista platsen tog Patricia Van Der Meers Namanga Bo tillsammans med Björn Goop.

Leif Witasp kunde köra sig till ledningen med Chablis Ribb (e. Raja Mirch) i det första uttagningsloppet. Väl där kunde ekipaget ta en säker seger på 1.12,1a/1640 meter. Därmed är Chablis Ribb klar för andra raka E3-finalen. Särskilt positivt med tanke på att hon var sjuk inför den förra. Det märkte inte tränaren av den här gången. 
– Hon gick undan på en bra tid. En klart bra insats. Det måste jag säga, säger Leif Witasp till ATG Live.

Andraplatsen gick till Claes Sjöströms Nikita Sunrise. Den sista finalplatsen tog Jerry Riordan-tränade Globalizer efter ett lopp utvändigt om vinnaren tillsammans med Stefan Persson.

Kolgjini visade startsnabbt löfte

I det sista uttagningsloppet skickade Adrian Kolgjini iväg Hilariuos Am (e. Cantab Hall) till spets utan problem. Från den positionen blev det en bekväm seger för ekipaget. Segertiden blev 1.12,1a/1640 meter. 
– Jag har aldrig känt en sådan startsnabbhet på en så ung märr. Det var kul att känna på henne i dag. Hon är verkligen på gång. Det var allt kvar, säger Adrian Kolgjini till ATG Live.

Björn Goop och Eagly Eye Sherry lade beslag på andraplatsen från vinnarens rygg och trea blev Kevin Oscarsson och Florist efter att ha fått luckan från tredje invändigt.

 

FAKTA

Till final
Chablis Ribb – Leif Witasps
Nikita Sunrise – Claes Sjöström
Globalizer – Jerry Riordan
Malva Ha – Markus B Svedberg 
Philomenia – Joakim Lövgren
Namanga Bo – Patricia Van Der Meer
M.T.Perette – Mattias Djuse
Wallawalla Broline – Björn Goop
Jes Angel – Fredrik Linder
Hilarious Am – Adrian Kolgjini
Eagle Eye Sherry – Björn Goop
Florist – Jim Oscarsson
 

ANNONS

Ämnen i artikeln