Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Doctorn tillbaka med besked

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Mathias Andersson och Doctor Doxey Zens vann överlägset på Hagmyren (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han var inte alls toppad och hade inte startat sedan mitten av januari. Men Doctor Doxey Zenz var helt ensam i sin minicomeback på Hagmyren.
– Jag skulle vilja starta honom i Harper Hanovers lopp, men vet inte om vi kommer att ha tillräckligt med startpoäng, kommenterade Mathias Andersson.

Publicerad:

Numera kombinerar åttaårige Doctor Doxey Zenz (e. Donato Hanover) tävling med rollen som avelshingst hos Fredrik Fransson. Mathias Anderssons häst hade inte vunnit sedan 12 oktober, men var nu helt överlägsen i Påskstayern på hemmaplan över 3140 meter (GS 75-4). Efter att ha galopperat i en återkallad start skötte han sig när det blev allvar och dominerade från ledningen.

– Jag hade tänkt vänta ytterligare en månad på comebacken, men hästen kändes så fin att jag tog ut honom och såg det hela som ett jobb. Han var inte alls vässad, men det är en fantastisk häst som betyder allt för mig. Jag har fött upp honom själv och det är han som gör att man kan jobba dygnet runt med det här, sade Mathias Andersson i TV12 och berättade även att det var ett bakben som stoppade upp mycket under fjolåret.

Ulf Ohlsson och Frivoll Galilei (e. Galileo) lyckades hålla ut Elsås Storm med knapp marginal från start i GS75-inledningen. Sedan galopperade den senare utvändigt ledaren varvet från mål. Då blev det en relativt säker seger för Öystein Tjomsland-tränade Frivoll Galilei som vann på 1.29,7a/2140 meter. Pårs Philippa svarade för en plusbetonad insats som tvåa.

Svante Båth-tränade Bolt Kronos (e. Father Patrick) spårade från start till mål för Ulf Ohlsson i GS75-avslutningen. Det här var sjätte segern på de sju senaste starterna.

– Han har inte varit sämre än tvåa i 12 av sina 15 starter. Det är en riktig king, kommenterade skötaren Alexander Ljungman i TV12.

Lars-Göran Söderberg gav L.G.Boko (e. Broadway Hall) ett lopp i ryggar i den andra avdelningen. Då spelade en slutsväng utan rygg i tredjespår ingen roll. Treåringen var starkast över upploppet och vann på 1.17,6a/2140 meter.

Bakspår på tillägg över kort distans stoppade inte Jan-Olov Persson-tränade Järvsö Ola (e. Järvsö Tore) och Mats E Djuse. Fyraåringen var bara bäst och vann på 1.29,7/1660 meter.

Ingvar Nyberg visste vad han gjorde när han körde storskrällen Tåga Ryker (e. Moe Odin) i ledningen i den femte avdelningen. Därifrån kunde ingen utmana Gunilla Lindströms sexåring. Vinnaroddset landade på över 30 gånger pengarna och segertiden blev 1.31,0a/2640 meter.

I Glada Hudiks Ungdomsserie (GS 75-6) galopperade betrodde Qiulius On Stage in i första kurvan. Då blev det istället David Grundmann som enkelt kunde reglera fältet från dödens med Jörgen Westholm-tränade Cuensa (e. Up And Quick). Det här var årets första seger, men den fjärde totalt i 17:e starten.

Grand Slam 75-raden:

4–6–12–14–8–5–4

7 rätt: 32.706 kronor

6 rätt: 258 kronor

5 rätt: 33 kronor

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln