Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Don Fanucci Zet vann genrepet

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Don Fanucci och Örjan Kihlström genrepade inför Eloitloppet med att vinna Guldbjörken. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Don Fanucci Zet vann genrepet till Elitloppet.
Han ledde varje meter av Guldbjörken på Umåker.
– Matchningen känns bra, sa en nöjd Daniel Redén som tränar hästen.

Publicerad:

Fjolårets elitloppsvinnare Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) var megafavorit i Guldbjörken på Umåker och han gjorde ingen besviken.

Från bricka ett bakom bilen hade Don Fanucci Zet inga som helst problem att ta hand om ledningen men fick inte vara ifred första biten. Daniel Wäjersten bakom Esprit Sisu tog rejäl fart och tryckte på för att skapa en lucka bakom ledaren. Där täckte Diamanten upp och Wäjersten fick ge upp funderingen om ryggen på favoriten.

Don Fanucci Zet fick lugna ner ordentligt mitt i loppet men fick öka takten ordentligt då Magnus A Djuse tog sig fram med Antonio Trot i högt tempo 600 kvar och såg ut att kunna överrumpla ledaren.

– Nej, jag var inte orolig. Jag körde inte för fullt i det läget. Det är sällan man blir orolig bakom en sådan här häst, sa Örjan Kihlström till ATG Live efter segern på tiden 11,8/2140a.

Det här var genrepet till Elitloppet för Don Fanucci Zet och på stallbacken stod tränaren Daniel Redén och njöt.

– Jag har en väldigt bra känsla med allt runt hästen nu. Han har ju börjat kunna värma på ett bra sätt nu också. Det här var ett bra led i matchningen mot Elitloppet, sa Daniel Redén.

Bodenseger

V75-omgången på Umåker började med Bodenseger då Sandra Eriksson styrde Devils Tounge först över linjen. Från fjärde utvändigt tog Eriksson i högertömmen 600 kvar och stod för en riktigt vass avslutning till enkel seger på tiden 11,7/1640a.

– Han var ju bra under förra året men hade en del stolpe ut. Det var roligt att han fick visa idag hur bra han är, sa en nöjd Sandra Eriksson i ATG Live.

Nu väntar final i klass 1 på Solvalla under Elitloppshelgen för Devils Tongue.

I klass 2-försöket, V75-2, visade Robert Bergh-tränade Bara Mahara sin kapacitet. Körande Rikard Skoglund körde fram till dödens 1500 meter från mål och hade inga problem att koppla greppet in på upploppet och vinna säkert på 14,6/2140.

 

 

ANNONS