Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dött lopp i Guldklockan

Det blev en högdramatisk utgång i årets upplaga av Travrondens Guldklocka. Två ekipage gjorde upp den sista biten – och de passerade mållinjen precis samtidigt.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

Årets vinnare av Travrondens Guldklocka heter Ida Riesterer och Mats E Djuse. Riesterer kamperade ihop med Sybille Tinter-tränade Twinkle Face medan Mats E Djuse körde Petri Salmelas Kaptah.

Ekipagen duellerade över upploppet – och inte ens målkameran kunde skilja dem åt. För första gången i historien blev det delad seger i Travrondens Guldklocka. Segertiden skrevs till 1.13,7a/2140 meter.

– Jag trodde att jag förlorade, så nu känns det så klart bättre. Det var en öppen historia och min häst stred bra. Men känslan var att de tog meter på meter och jag trodde att vi åkte dit. Jag har vunnit en del andra stora lopp, men det här kommer högt på listan självklart, säger Mats E Djuse.

Ida Riesterer berättade efter loppet att hon ser det här som sin hittills största seger i karriären.

– Det var häftigt och det var en häftig duell. Det var rättvist kanske, även om man alltid vill vinna själv. Hästen kändes jättestark hela tiden. Sybille ville att jag skulle köra i ryggar hela vägen och köra till slut för då fungerar hästen som bäst. Och det gjorde hon verkligen. Sista 50 meterna ville man bara vinna. Man ville bara vara först. Det här är det största jag har vunnit, säger Ida Riesterer.

ANNONS

Ämnen i artikeln