Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Double Exposure bäst i Bergslagsloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Double Exposure och Örjan Kihlström vid segern i Bergslagsloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

LINDESBERG. Daniel Redén ordnade femte inteckningen i Bergslagsloppet. När sprinteruppgörelsen skulle till att avgöras var Double Exposure snabbast.

Publicerad:

I årets tredje start kom första årssegern för Double Exposure (e. Donato Hanover). Men trots att det åttaåriga stoet kom i mål på nytt banrekord i Bergslagsloppet var Daniel Redén inte helt tillfreds med dagen.

– Hon kändes helt okej i värmningen, men hon är speciell och kändes lite stel och kantig samtidigt som hon är stor och tung. Det var lite småsaker som gjorde att jag inte var riktigt nöjd. Hon hade ett annat rörelseschema mot vad hon brukar ha innan loppen och vad det berodde på behöver vi kolla upp. Om det var banan, hovarna eller någonting annat, säger Daniel Redén.

Väl i loppet levererade Double Exposure. När Örjan Kihlström gav stoet fritt spurtutrymme över upploppet bet det bra och hon vann slutligen säkert på 1.10,1a/1640 meter före Esprit Sisu och Diamanten.

– I loppet såg hon ut som hon brukar göra. Hon är stor och tung och bara matade på, men jag känner att vi behöver kolla upp henne. Visst att det var hårt tempo, men det är inga många som springer 1.10 här på Lindesberg. Hon har en fruktansvärt bra inställning och en jäkla power.

I och med segern har Double Exposure en säkrad plats i Årjängs Stora Sprinterlopp den 17 juli. Men var och när Double Exposure startar nästa gång kan inte Redén svara på.

– Nej, jag vill som sagt kolla upp henne hemma först. Sedan tänker jag alltid ett lopp i taget med den här tjejen.

I vanlig ordning var det Örjan Kihlström som skötte tömmarna bakom Double Exposure. Kihlström var nöjd med hur loppet utvecklade sig – och med hästens prestation.

– Det blev passande för vår del i och med att det var körning där framme nästan hela vägen. Sedan tyckte jag att det var en helt annan snärt i hästen och hon kom i mål med spänstiga ben. Det kändes som att hon var riktigt på gång idag, säger Örjan Kihlström.

Daniel Redéns hästar har firat stora framgångar i Bergslagsloppet genom åren. Det här var hans femte inteckning i loppet sedan 2015 då Delicious segrade. Utöver det har även Redéns trio Västerbo Highflyer, Canari Match och Missle Hill vunnit loppet.

Örjan Kihlström vann även med Jörgen Westholms Digital Dominance (e. Super Photo Kosmos). Den femårige valacken inkom i Westholms regi i början av året och det här var fjärde segern för honom hos Rommetränaren.

Digital Dominance var dessutom trea i Harper Hanovers lopp i slutet av maj. Denna gång travade han 1.14,5/2640 meter.

– Han har haft en helt fantastisk utveckling. När man ser hästen i värmningen kanske man inte tror att han är en häst som kan göra det på det här viset. Det är imponerande tycker jag, säger Jörgen Westholm.

• Hade du förväntat dig den här utvecklingen på honom?

– Nej, det hade jag absolut inte. När jag fick in honom i träning var jag lite osäker på om jag skulle kunna utveckla honom. Skötaren Linn (Grahn, reds. anm.) har gjort det väldigt bra och hästen trivs bra med vårt koncept med sanden. Det är verkligen häftigt och jag tror att han blir bra i långloppen även fram över.

I och med segern, som betalade 100.000 kronor, närmar sig Digital Dominance miljonen intjänat under karriären.

– Det är roligt att få in den här typen av hästar där man inte riktigt vet hur de kommer utvecklas. Den här har verkligen tagit rätt kurva.

Ifjol kvalade Orlando (e. Classic Photo) in till finalen av Derbystoet. Under onsdagen ordnade hon första segern för året. I ett försök i Diamantstoet avgjorde Fredrik Wallins häst enkelt tillsammans med Mats E Djuse.

Segertiden för Orlando klockades till 1.13,9/2160 meter och förstapriset var 110.000 kronor.

– Det var oroligt skönt. Vi har jobbat på länge och jag tror rätt mycket på den här hästen. Jag trodde att vi skulle vara igång tidigare, men det har strulat lite. Nu levererade hon och stod för en bra avslutning. Hon har bra kapacitet och jag hoppas att ska duga bra och att vi kan vara med söderut i vinter, säger Fredrik Wallin.

• I Frankrike?

– Det är drömmen.

ANNONS

Ämnen i artikeln