Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatiskt på Hagmyren: ”Förstås otäckt”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mats E Djuse klarade upp den otäcka incidenten i GS75-5 på Hagmyren. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev en otäck incident i GS75-5 på Hagmyren när Mats E Djuse försökte få Haslehaugens Loke ur fältet varvet från mål.
– Det kändes som han höll på att tappa luften helt och hållet. Det var förstås otäckt, säger Mats E Djuse i ATG Live, som med både tur och skicklighet klarade ut situationen.

Publicerad:

Mats E Djuse satt i tredje par invändigt bakom Jan-Olov Persson-tränade Haslehaugens Loke när han började ana oråd dryga varvet från mål.

– Jag fick ungefär samma känsla som i samband med olyckan som Micael Melander drabbades av. Då kvävde sig min häst och när Haslehaugens Loke började låta ur halsen så tänkte jag att något liknande var på gång. Jag försökte få ner honom på säkerhetsspåret men tappade vänstertömmen. Då stack hästen rakt ut men jag lyckades tack och lov få tag i vänstertömmen igen. Vi klarade oss av banan men det är klart att det var otäckt, säger Mats E Djuse i ATG Live.

Mats belönades också med 1.000 kronor för rådigt ingripande i den akuta situationen. Haslehaugens Loke fick tio dagars startförbud.

Imponerande vinnare

Öystein Tjomsland vann det här fyraåringsloppet på ett imponerande sätt med Frivoll Gorm (e. Ängsborken) trots startgalopp.

– Jag var orolig att hästen inte skulle klara avancemanget via fjärdespår på sista bortre långsidan men det gjorde han. Det var en imponerande insats, säger Öystein Tjomsland i vinnarcirkeln.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln