Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dreammoko en vinnare igen

Dryga halvvarvet från mål kastade Björn Goop loss från tredje ytter med egentränade Dreammoko. Och det höll hela vägen in i mål för den sjuårige hingsten.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goop och Dreammoko. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I Bollnäsloppet stod Björn Goops Dreammoko (e. Timoko) för en övertygande insats. Goop serverade sin häst ett lopp i tredje ytter inledningsvis. Tempot var högt uppskruvat. Ledande Hill Street med Daniel Redén öppnade första varvet på 1.10,8.

Dryga halvvarvet kvar attackerade Björn Goop via tredjespår och Dreammoko fick det att bita bra. In i slutsvängen positionerade sig hästen först utvändigt om ledaren för att kort senare koppla greppet. Dreammoko höll sedan förtjänstfullt undan och vann på 1.10,7a/1640 meter före Snowstorm Hanover och Esprit Sisu.

– Han var riktigt på hugget. Banan var jättefin och hade bra fäste. Hästen har tränat bra och var laddad på minicomebacken. Hästen har varit duktig och har varit med i eliten sedan han var två år gammal och mött de bästa. Det är tufft. Han är liten, men naggande god, sade Björn Goop till TV12.

Sjuårige Dreammoko har haft en framgångsrik tävlingskarriär och 2018 var han fyra i Elitloppet. Lördagens seger betalade 150.000 kronor och innebär att Dreammoko nu sprungit in 6.124.486 kronor. Det här var hans första seger sedan i augusti i fjol.

Femte årssegern för Anthara Bi

I försöket till Diamantstoet var Anthara Bi (e. Donato Hanover) och Quarcia huvudet högre än övriga. Hästarna inledde från tillägg, men i ett händelserikt lopp hade duon snabbt tätkänning. När loppet skulle till att avgöras lämnade Anthara Bi och Quarcia övriga konkurrenter på ett betryggande avstår och de bjöd på en iögonfallande upploppsduell. Men till sist var Anthara Bi och Björn Goop starkast.

Anthara Bi har övertygat stort under året och det här var hästens femte årsseger, den fjärde med sexsiffrigt förstapris. Segertiden skrevs till 1.13,0/2160 meter vilket är nytt svenskt rekord. Segern för det fyraåriga stoet var värd 110.000 kronor.

– Jag gillar att hon blir modigare hela tiden. Hon kom till mig förra året och var lite rädd av sig. Men hästen har blivit starkare både psykiskt och fysiskt. Vi har försökt ge henne självförtroende och hon har fått snälla lopp. Man får försöka hålla hästarna på bra humör. Det är mycket psykologi när man arbetar med hästar, sade Björn Goop till TV12.

Roger Forslunds Quarcia övertygar gång efter annan och stod återigen för en övertygande insats som tvåa tillsammans med Kim Moberg. Trea blev Timo Nurmos-tränade Dixie Brick tillsammans med Jorma Kontio i sulkyn, men ekipaget kunde aldrig blanda sig i segerstriden på allvar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Andra läser också

    ANNONS