Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel till Samuelsson

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ola Samuelsson har öppnat 2023 starkt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Stall Ola Samuelsson ramade in V75-omgången på Kalmar.
Vann inledningen med Lucifer Sam och avslutningen med Heroine Darling.
– Jäklar vad det sprattlar till. Jag måste hyra en stor buss till finalerna, säger Samuelsson.

Publicerad:

Jägersrotränaren Ola Samuelsson har verkligen haft en flygande start på året.

Fem segrar på de inledande 16 starterna och nästan en halv miljon kronor inkört till stallet. Det är facit så här långt.

Under lördagen blev det dubbla segrar för stall Samuelsson under Kalmars V75-omgång.

– Det är klart att man har rätt att känna sig lite mallig. Det vänder fort i det här jobbet så det gäller att njuta när det går bra.

Långt fram

Att det skulle bli seger i bronsdivisionen för Samuelssons Lucifer Sam (e. Habitat) var det inte många som trodde i sista sväng. Efter ett lopp i dödens blev han ifrånsprungen av favoriten Lucky Guy Boko (e. Broadway Hall) in på upploppet.

– Han hängde mer på högertömmen än han brukar runt sista sväng såg det mörkt ut. Lövgrens såg ju ut att vara i mål så jag hoppades att min skulle ta sig hem och kanske knipa en plats. Men mitt på upploppet fick jag förhoppningar då Lövgrens tappade fart och min höll farten. Det var riktigt starkt att ta sig förbi och vinna. Tänk vad långt man kan ta sig på sin inställning, säger Ola Samuelsson efter Lucifer Sams seger på tiden 1.14,6/2640.

Nu laddas sexåringen mot final på Solvalla 4 februari.

– Han får gå in i depå och servas lite kvickt inför finalen. Det är en jäkla hedershäst som inte har den bästa tekniken och haft det jobbigt med fräschören. Men han har inställningen, säger Ola Samuelsson.

Stefan Persson satt i vagnen och det gjorde han även bakom Samuelsson-tränade Heroine Darling (e. Brillantissime) som visade toppform i Diamantstoet. Persson bytte ut andra utvändigt mot dödens 1200 kvar och sedan var hon bara bäst.

– Persson var jäkligt trygg med henne idag. Det här är en häst som har haft lite jobbigt att bära alla pengar hon tjänade som tvååring i Finland. Det har tagit lite tid att gnugga i fatt, men hon känns verkligen fin, säger Ola Samuelsson.

“Bra dag på jobbet”

Det blev också en fin andraplats i klass 1-försöket för stall Samuelsson då Zinfandel (e. Zola Boko) visade fortsatt form.

– Visst var det en riktigt bra dag på jobbet, men jag sitter och irriterar mig över Andover Heavens galopp. Ja, man är väl yrkesskadad, säger Ola Samuelsson.

Nu blir det en spännande lördag i början av februari för stall Samuelsson då V75-finalerna avgörs.

– Ja, jäklar vad det sprattlar till. Jag behöver hyra en stor buss till finalerna.

Uhrberg fick luckan

Thomas Uhrberg valde tredje invändigt istället för dödens i klass II-försöket (V75-2) med egentränade Marabou Brodda (e. Chocolatier). Luckan kom perfekt 600 kvar och sedan plockade det sexåriga stoet enkelt ner den ledande favoriten Laban Lagö.

– Hon var extra bra senast och lika fin den här gången. När luckan kom kändes det riktigt bra. Det här är ett klassigt sto med en häftig utvecklingskurva, sade Thomas Uhrberg i ATG Live.

Örjan Kihlström lotsade Mikael Selin-tränade Hulk Marke till andraplatsen från vinnarhålet medan Laban Lagö klarade tredjepriset.

Skräll av Untersteiner

Narita galopperade bort sig och även Backdraft 1200 kvar efter att ha blivit hängande i tredjespår. Det såg istället ut som att ”dödenshästen” Tasherit med Hans Crebas skulle kunna koppla segergreppet, men Precious Lane svarade och vann till slut ganska säkert före Tasherit. Lilo Love klarade tredjepriset från vinnarhålet.

– Vi fick en bra start och det blev sedan bingo för oss när flera av de svåraste konkurrenterna gjorde bort sig samtidigt som vi kunde överta ledningen, sade Peter Untersteiner i ATG Live.

Fartfest i klass 1

I klass 1-försöket blev det en rejäl fartfest då Dante Kolgjini körde fram Boli You S.M. (e. Boli You S.M.) utvändigt om ledande Capriccio d’Amore (e. Andover Hall) och Gustav Johansson. Första varvet gick efter snabba 1.11,4.

Farten i täten bäddade för köhästarna och en som fick upp förhoppningarna var Preben Sövik bakom Bottnas Idol (e. Django Riff). Bottnas Idol stod också för en vass avslutning och kunde skrällsegra.

– Det är klart att det gynnade oss då det gick så fort därframme eftersom jag vet att jag har en stark rackare. Han blev lite komfortabel 50 meter kvar så jag fick säga till honom. Jag hade en go känsla innan loppet och är inte så överraskad att det blev seger, sa Preben Sövik i vinnarcirkeln.

En vilt spurtande Zinfandel var tvåa och Friend Of Elves tog tredjeplatsen. Segertiden blev 1.13,5a/2140.

ANNONS