Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel till Ulf Stenströmer på Sundbyholm

Ulf Stenströmer hade en lyckad kväll på Sundbyholm. När tävlingsdagen var slut kunde han räkna in två segrar inom V64-spelet. En av de kom med Hattusa som vann från utvändigt ledaren.
– Jag är jätteglad för den utvecklingen som varit i henne, hon är ingen fölmärr än, sade Stenströmer till Kanal 75.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Ulf Ohlsson valde att sända framåt med Hattusa (e. Timoko) från spår åtta. Hästen fick trava först utvändigt men visade sig trots det starkast till slut. Segertiden blev 1.14,3a/2140 meter. Detta var final i Spartan Kronos stoserie. 

– Hon har känts ruskigt fin på slutet och det har inte klaffat för henne, det gjorde det inte nu heller med dödens hela vägen men hon är i riktigt bra form. Jag är jätteglad för den utvecklingen som varit i henne, hon är ingen fölmärr än, sade Stenströmer till Kanal 75.

I V64-4 gick segern till fyraårige Django Silver (e. Django Riff) som tävlade barfota runt om för första gången. Han vann från ledningen på tiden 1.15,9/2640 meter.

– Jag tycker detta är en jättefin häst och sist satt han fast med rubbet sparat i ett betydligt tuffare lopp än detta. Vi ville testa att rycka skorna på honom, han kan vi sikta lite högre med, sade Ulf Stenströmer till Kanal 75.

Kusken Ulf Ohlsson var mycket belåten efter segern.

– Han kändes superfin, man fick en känsla i provstarten att idag kommer han göra ett bra lopp och han vann med mycket krafter kvar. Detta var inte det sista loppet han vann, det är jag säker på, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

De två segrarna innebär att stallet nu har passerat två miljoner i inkörda pengar under 2022.

ANNONS

Ämnen i artikeln