Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Gunnar Melander i Bollnäs

Med fyra hästar på träningslistan driver Gunnar Melander numera en mindre verksamhet. Under fredagen plockade han ut två hästar i Bollnäs – och åkte hem som hundraprocentig.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Först ut var fyraårige Guldhagens Oscar (e. Månprinsen A.M.) som gjorde karriärens sjätte start och jagade första segern. Han visade prov på fin startsnabbhet och tog hand om ledningen. Från den positionen var det ingen som tog sig förbi. Han avlade maiden på 1.29,4a/1640 meter och segermarginalen skrevs till en halv längd.

Nästa bidrag från Melanders stall var Månbest A.M. (e. Månprinsen A.M.) som startade i lopp 7. Han kom till loppet med 2 segrar och hela 13 andraplatser på karriärens 55 starter. Han tog hand om ledningen men släppte tidigt till Zargo. 

“Tänkte nästan sluta”

I slutsvängen hade Månbest A.M. fritt spelrum på utsidan. Kort före mål kopplade han greppet på ledaren och vann på 1.27,7/2640 meter. Första segern sedan juni 2020.

– Han har varit lite tveksam hela tiden och inte tagit i den sista biten, men senast på Hagmyren avslutade han på bästa sätt. Det känns skönt att vi är på gång. Han är speedig och det är en väldigt fin travare. Vi får hoppas att han kan tjäna mer pengar. Vi tänkte nästan sluta med honom för ett tag sedan, men jag sade att vi kör till lucia och det verkar som att han hörde det, säger Gunnar Melander i vinnarcirkeln.

Fredagens V64-omgång delades mellan Bollnäs och Kalmar. På den sistnämnda banan tog Oskar Svanbergs sto Jannah (e. Raja Mirchi) sin tredje raka seger. Hon kom in på upploppet i ledningen och höll undan för konkurrenterna. Tiden blev 1.14,5/2140 meter och fyraåringen har nu vunnit tre lopp på karriärens tio starter.

Fullständiga resultat från Bollnäs och Kalmar hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln