Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Kevin Oscarsson

Kevin Oscarsson vann två lopp under tisdagskvällen på Axevalla.
Han hade dock ytterligare ett skäl att fira.
26-årsdagen kunde inte ha blivit bättre.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Åttaårige valacken Mr Perfection (e. Andover Andover) kom från tre raka starter i STL-sammanhang, något som påverkade Kevin Oscarssons taktiska val. Efter dryga halvvarvet valde han att lämna ryggen på ledande, och favoritspelade, Athos Race för att ta dödspositionen.
– Kanske inte ett givet val men han har haft så bra form en längre tid och nu gick han ned lite i klass, kändes så bra i provstarten och jag tyckte inte att ledaren såg ut att passa helt hundra på banan, säger Kevin Oscarsson.

Den analysen fick han rätt i. Dryga halvvarvet senare galopperade Athos Race och Mr Perfection kunde köras till ledningen.
– På så sätt blev det en lite billig dödens, men det kändes som att han blev kaxigare när han speedade till med honom och tog över ledningen, där stack han undan väldigt lätt. Nu blir det nog V75 framöver igen.
Segertiden blev 1.14,3/2 140 meter autostart. 

Dags att spänna bågen?

I loppet hade Kevin en tydlig plan: Att köra i ledningen. Isabell Trot (e. Kadabra) öppnade kvickt och höll ut enda spetskombattanten. Väl där höll hon undan säker på 1.16,4/2 140 meter autostart, vilket även innebar en stalldubbel för familjen Oscarsson.
– Jag körde kanske lite för långsamt första varvet egentligen då hon är storklivad och hade nog vunnit enklare om jag kört snabbare. 
Nu kanske bågen spänns ordentligt.
– Ja, hon behövde vinna i dag för att ha någon chans att komma med i ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie, så det är möjligt att vi siktar dit. 
Bra födelsedag, va?
– Kunde inte ha blivit bättre!
 

ANNONS

Ämnen i artikeln