Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Juel i Jydsk Grand Prix

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Jeppe Juel hade en stor dag i Århus. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Juul eller Juel?
Svaret blev den senare i båda klasserna av Jydsk Grand Prix för treåriga hästar.

Publicerad:

Båda storloppen avgjordes vid söndagens tävlingar i Århus och stonas uppgörelse började med galopper för flera betrodda hästar.

En som körde var Jeppe Juel. Han och Global Yankee (e. Muscles Yankee) tog ledningen, men bara för att släppa till favoriten Gloria Line och Steen Juul.

In på upploppet kom luckan från vinnarhålet och då spurtade Global Yankee, som är undan svenskfödda Dior Boko (e. Kadabra), om ledaren och vann med en halv längd på tiden 1.15,1a/1800 meter.

Förstapriset var 131.000 danska kronor.

Sjunde raka för Juels löfte

I den öppna klassen spetsade Juul med Gasolin, men på den bortre långsidan pressade sig Juel förbi med favoriten Garfield (e. S.J.’s Caviar). När Gasolin sedan styrdes ut i ingången till sista sväng såg vi ut att få ännu en duell mellan Juel och Juul. Då galopperade den sistnämndes häst. 

Med värsta hotet ur leken höll Garfield undan till seger – hans sjunde raka och den åttonde på nio starter. Den här var värd 243.000 danska kronor.

Garfields mamma är norskfödda Thon (e. Great Challenger) som är helsyster till Orali som Juel vann Copenhagen Cup med 2014.

ANNONS

Ämnen i artikeln