Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Redén i STL Open

STL Open blev en uppgörelse mellan två hästar tränade av Daniel Redén. Från rygg på ledaren Missle Hill luckan – och hann förbi Double Exposure i de sista stegen.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Missle Hill vinner med liten marginal före stallkamraten Double Exposure. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

750.000 kronor väntade vinnaren i finalen av STL Open (grupp I). Efter en vid inledning i tredjespår genom första sväng körde Per Lennartsson och Missle Hill (e. Muscle Hill) sig till ledningen för att kort senare överlåta kommandot till stallkamraten Double Exposure och Johan Untersteiner.

De senare försökte rycka undan över upploppet, men luckan uppenbarade sig för Missle Hill som avslutade övertygande och hann förbi Double Exposure strax innan mål. Segertiden för Missle Hill skrevs till 1.10,8a/2140 meter och kretsen kring hästen belönades med 750.000 kronor. Där bakom inkom Joakim Lövgren med egentränade Racing Mange som trea.

– Det blev yrt i huvudet under loppet, men jag tyckte Per gjorde rätt som släppte ledningen. Missle trivs bäst i ryggar och det var nog på det sättet han skulle kunna slå Double Exposure idag. Vilken utvecklingen det är på honom. Det verkar inte finnas något stopp på den lille pjäsen, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Per Lennartsson till Kanal 75:
– Det var galet tempo och precis när vi satte oss till ro kom nästa häst fram. Det går fruktansvärt fort i det läget och man ska tänka på de första 500 meterna i tredjespår han har i bagaget. Jag kan nästan garantera att han inte vinner om jag väljer att svara i det läget. Jag tycker att jag gav min häst bästa möjlighet att vara så långt fram som möjligt.

Johan Untersteiner:
– Hon kändes jättefin. Vi var inte med i första körningen, men hon fick ändå ett tufft första varv. Jag hade norska huvudlaget kvar 150 meter från mål. Den andra var för bra, helt enkelt.

Ulf Ohlsson noterades för en kuskdubbel. Först segrade han med Svante Ericsson-tränade Dream Creation (e. Orlando Vici). Den fyraårige hingsten tog därmed sin andra raka seger. Ohlsson följde sedan upp med att plocka hem klassiska Walter Lundbergs Memorial med David Perssons Vagabond Bi (e. Varenne). Årets fjärde seger för den sexårige valacken. Inom V75 blev det även seger för Andreas Lövdal med Micael Broberg-tränare Jareth Boko (e. Explosive Matter). Den fyraårige valacken passerade mållinjen på 1.12,4a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln