Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Svanstedt i New York Sire Stakes

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Åke Svanstedt hade åtta styrningar på Solvalla i helgen, däribland Hail Mary i försök och final av Elitloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På måndagen inleddes New York Sire Stakes med fyra lopp för treåringar på Vernon Downs. Där blev det full pott för Chapter Seven och två tränarsegrar för Åke Svanstedt. Svensken vann båda försöken för hingstar och valacker ($59.200).

Publicerad:

Åke Svanstedt, som körde på Solvalla i helgen, hade Mark MacDonald som kusk bakom sina vinnare. Först ut var valacken Cecil Hanover (e. Chapter Seven) som höll undan för favoriten The Gruffalo på tiden 1.10,0a/1609 meter. Trea i mål var Marcus Melanders Crown.

Cecil Hanover har svenska ägare i form av SRF Stable, Midnight Sun Partners, Åke Svanstedt och Jörgen Sparredal.

I nästa försök segrade hingsten Kierkegaard K (e. Chapter Seven) som ägs av Knutsson Trotting. Han kom i mål på 1.10,2 och följdes närmast av Kilmister från Marcus Melanders stall. 

Seger för Gimpanzees syster

Även stoförsöken vanns av avkommor till Chapter Seven. Dels Sadie Hanover som travade 1.10,5, dels Royal Filly som var dagens snabbaste med tiden 1.09,6. De tränas av Linda Toscano respektive Tony Alagna.

Tävlingsdagen bjöd också på åtta försök i New York Excelsior Series ($20.000). I av dem segrade Mandrill (e. Chapter Seven) som är en helsyster till Gimpanzee. Hon kördes av Mattias Melander, tränas av Marcus Melander och kom i mål på 1.11,5.

ANNONS

Ämnen i artikeln