Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt upp för Anette Lorentzon

Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD
Anette Lorentzon hade en lyckad söndag på Oak Grove. Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

Anette Lorentzon blev söndagens svensk på andra sidan Atlanten. I försöken till Kentucky Sire Stakes ordnade hennes hästar två segrar.

Publicerad:

På söndagen kördes försök till Kentucky Sire Stakes för två-och treåriga hästar på Oak Grove, och det kom att bli två svenska segrar, båda tagna av Anette Lorentzon. 

Först ut var den treåriga Father Patrick-sonen Mister Dad som avgjorde knappt på 1.11,5a/1609 meter. Förstapriset var 20.000 dollar och i sulkyn satt Dexter Dunn. 

Anette Lorentzons nästa seger kom med det treåriga stoet Black Velvet Ås (e. Archangel). Hon vann med drygt tre längder på 1.10,6a/1609 meter och tog därmed sin andra viktoria under 2024. Även här uppgick prissumman till 20.000 dollar.

Jim Oscarsson, som nyligen flyttat tillbaka till USA, var på plats på Oak Grove med två hästar. Bäst gick det för tvååriga stoet Sound Judgement som slutade tvåa i sitt försök. 

Mattias Melander slog till

En svensk seger blev det även på Harrah’s Philadelphia i Chester. Mattias Melander körde treårige Bernardin (e. Greenshoe) åt sin bror Marcus Melander, och de ledde från start till mål på 1.12,5a/1609 meter. Hästens tredje seger i livets åttonde start.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln