Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla svensksegrar i Breeders Crown-finalerna

Foto: CHRIS TULLY
Karl och Yannick Gingras vinner Breeders Crown-finalen för tvååriga hingstar och valacker. Foto: CHRIS TULLY

Nancy Takter och Åke Svanstedt kan båda titulera sig som Breeders Crown-vinnare.
Under natten till lördag plockade de hem varsin final på Harrah’s Hoosier Park.

Publicerad:

Finalerna körs över två dagar och tvååringarna var först ut. Bland hingstarna var det upplagt för en ny duell mellan Ron Burke-tränade TCI och Nancy Takters Karl (e. Tactical Landing). 

För tre veckor sedan möttes de på The Red Mile. Då gick TCI segrande ur striden. Nu var det ombytta roller.

Mitt i loppet tog Karl över ledningen och gav aldrig konkurrenterna någon chans. Han vann med tre längder på 1.09,5a/1609 meter före TCI och Security Protected. Förstapriset var 350.000 dollar. Vinnaren kördes av Yannick Gingras.

– Stort beröm till Nancy. Senast var det inte samma häst som ikväll. Hon ändrade skorna och flera saker på hästen. Det var en chansning men det lönade sig. Igår skickade hon en video på honom och han såg fantastiskt ut. Enligt mig är han den bästa hästen jag någonsin suttit bakom. Han är helt otrolig, säger Yannick Gingras i vinnarcirkeln.

Karl har vunnit sju av karriärens åtta starter och sprungit knappt 675.000 dollar.

Foto: CHRIS TULLY
Warrawee Michelle vinner Breeders Crown-finalen för tvååriga ston. Foto: CHRIS TULLY

Storseger för Svanstedt

I finalen var tvååriga ston blev det dubbelt svenskt på pallen. Segern gick till Warrawee Michelle (e. Walner) och Åke Svanstedt. På upploppet plockade hon ner ledaren och höll i från sig Lucas Wallins Soiree Hanover som slutade tvåa. 

Segertiden blev 1.10,7a/1609 meter och även här var förstapriset 350.000 dollar. Det var hästens fjärde seger i nionde starten.

– Hon älskar att kämpa och ger inte upp förrän jag säger till henne att vi är klara. Jag hade en bra position och det var okej tempo på loppet. Det är en bra häst som kan spurta bra. Hon är stark i både kroppen och psyket, säger Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

Breeders Crown-finalerna fortsätter på Harrah’s Hoosier Park under lördagen. Då avgörs finalerna för treåringar, äldre ston och öppen klass,

ANNONS

Ämnen i artikeln