Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunungen tog hem Stokriteriet

Foto: GIRLPOWER HB
Foto: GIRLPOWER HB

Dunungen var bara bäst i finalen av Kriteriestoet för kallblod.
Hon var först över linjen trots ett lopp i dödens.

Publicerad:

Stefan Edin vann lottningen med sin Bato Tösen (e. Bork Odin) då det blev bricka ett i finalen av Kriteriestoet. Det blev också en enkel ledning i finalen med den värsta motståndaren Dunungen på utsidan.

Edin fick köra 28,6 första 500 meterna och dämpade sedan tempot rejält och kunde varva efter 31,8. Då var det nog många som vädrade hemmaseger.

Men Jan-Olov Persson-tränade Dunungen (e. Smedheim Solan) med Örjan Kihlström io sulkyn utvändigt om ledaren hade också massor med krafter kvar och in uppå upploppet blev det en härlig kamp. Strax före håll kunde Dunungen koppla greppet och ta sig förbi hemmahästen. Segertiden landade på 28,7/2140a.

– Hon har ju gått bra hela tiden men kändes nog ännu lite finare idag än senast jag körde henne. Det verkar vara en fin utveckling i henne och det kändes bra med barfotabalansen idag, sa körande Örjan Kihlström i Danneros vinnarcirkel.

Egentligen var han aldrig riktigt orolig trots det tuffa loppet i dödens.

– Man är förstås aldrig helt säker förrän man är i mål. Men hon kändes bra i slutsvängen och det fanns också lite sparat i mål, sa Örjan Kihlström.

Bato Tösen tog andraplatsen medan Robert Skoglunds Ängsthea (e. Tekno Odin) blev trea efter att ha fått ett fint lopp av körande Mats Djuse.

I vinnarcirkeln var det förstås stor glädje hos Stall Segerhuva som äger kriteriestovinnaren.

– Det har gått bra för mig på Dannero. Det här är andra gången jag är på den här banan. Första gången som jag var här var 2016 och då  vann vi Kriteriestoet med Uggla I Mossen, sa en glad Margareta Wallenius-Kleberg i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln