Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunungen vann Norskt Travkriterium för ston

Foto: SKÄRMDUMP/ATG LIVE
Dunungen vid segern i Norskt Travkriterium för ston. Foto: SKÄRMDUMP/ATG LIVE

Jan Olov-Perssons storfavorit fick bekänna färg från dödens. Det var inget bekymmer för  Dunungen som dansade undan till en ny storseger.

Publicerad:

Så snart positionerna var intagna luktade det blågul triumf. Svein Ove Wassberg hade lyckats placera Dunungen (e. Smedheim Solan) utvändigt om Robert Skoglund-tränade Ängsthea. Den senare fick ge sig tidigt vilket innebar att luckan dök upp invändigt för Åsbjörn Tengsareid och Nordsjö Anna som liftat med i andra utvändigt. Den kom en bit in på upploppet samtidigt som ytterligare en Tjomsland-häst spurtade starkt en bit ut i banan. Men den norska duon fick istället strida om andraplatsen när Dunungen höll undan till en ny kriterieseger på 1.28,9a/2100 meter. Förstapriset var 500 000 norska kronor. 

– Dunungen har bra inställning och styrka. Det är väldigt, väldigt roligt att slå norrmännen på deras hemmabana. Nu blir hemresan lätt, sade Jan-Olov Persson i vinnarcirkeln.

Menhammar har fött upp hästen som också ägs av Stall Segerhuva. Hon har nu åtta segrar och en andraplats på karriärens nio starter.

Det blev alltså dubbelt Tjomsland på platserna närmast bakom. Med knapp marginal spurtade Tekno Jerva in som tvåa tillsammans med Vidar Tjomsland. Hästen delägs av Jimmy Jonsson.

Trea blev Nordsjö Anna.

Uppfödarseger till Fransson

Även de fyraåriga stona gjorde upp på Bjerke. Där blev det seger för Monster Merete (e. Monster Monsun) och Olav Mikkelborg. Hästen tränas och ägs av Merete Viksås. Uppfödare är Fredrik Fransson. Monster Merete vann norska Derbystoet närmast före vinnaren av den svenska diton, April Faxa. Segertiden blev 1.27,0a/2100 meter och förstapriset var 750 000 norska kronor. 

Global Farms var framgångsrika i Norskt Travderby för de varmblodiga stona. Där var det Global Bred To Win (e. Bold Eagle) som levde upp till namnet tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Geir Vegard Gundersen tränar stoet som vann på 1.13,7a/2100 meter. Segern var värd 1 324 000 norska kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln