Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Duon fick vinna igen – efter all olycka

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ellieann och Sofia Frilén (arkivbild) Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

I augusti 2018 vann de ihop på V75. Ett halvår senare kunde varken Ellieann eller Sofia Frilén tävla. Måndag 27 juli 2020 kom nästa seger.

Publicerad:

Ingemar Söderberg-tränade Ellieann (e. Up Front Larry) slog till med dunder och brak på V75 tillsammans med radarpartnern Sofia Frilén. I augusti vann de Lars Lindbergs Minne på hemmabanan Bergsåker och en månad senare blev även det en andraplats på V75. 
Men efter ett Frankrikeäventyr vintern 2018 kunde kretsen kring hästen bara konstatera att Ellieann dragit på sig dubbla gaffelbandsskador och att karriären var över. Ett par månader senare skadade sig kusken Sofia Frilén på nytt efter att ha kommit tillbaka från tre frakturer i ett ben. Den sistnämnda rehabiliterade sig igen och gjorde comeback på tävlingsbanan i maj i fjol. Då visste Sofia Frilén att Ellieann skulle göra henne sällskap där ett år senare. 

– Hon var dräktig… Men hon kastade ett föl. Då ville ägarna starta igång henne igen, berättar Frilén.

Så blev det och efter ett lyckat kval i maj inledde hon säsongen med tre fjärdeplatser och en nolla. Under måndagen, i femte starten efter uppehåll och 75:e totalt, var det dags för en ny seger. Från 20 meters tillägg hittade Frilén femte utvändigt och efter en repa i spåren på bortre långsidan kunde ekipaget lägga sig på innerspår genom slutsvängen och spurta invändigt via Skellefteås open stretch. Där kunde Ellieann spurta ner trion Owen Face, Voulez Vous och Eder Bob och vinna på 1.14,0/2660 meter. 

– Först skadade jag mig, sedan skadade hon sig och sedan jag igen. Det var verkligen roligt att få vinna med henne. Ingemar har gjort ett fantastiskt jobb. 
Segern var värd 30 000 kronor och åttaåriga Ellieann har nu sprungit in 1 541 650 kronor. 
 

ANNONS

Ämnen i artikelnAndra läser också

    ANNONS