Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eagle Eye Sherry bäst på nytt

Hon vann Svenskt Travoaks efter sen lucka över upploppet. I Breeders Crown-finalen ledde Eagle Eye Sherry hela vägen.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Eagle Eye Sherry och Björn Goop. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det var ingen diskussion från start. Björn Goop höll enkelt upp ledningen med egentränade Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) från start när Breeders Crown-finalen för treåriga ston avgjordes – sedan var konkurrenterna chanslösa att utmana.

Vid segern i Svenskt Travoaks var Björn Goop avstängd och han överlät då tömmarna till Stefan Persson. Det var även Stefan Persson som körde hästen till segern i Breeders Crown-semifinalen.

Nu var Goop tillbaka i sulkyn bakom Eagle Eye Sherry som öppnade första halvvarvet efter 1.11,1 och första varvet efter 1.13,8. Hon kunde sedan gå undan och vinna säkert på 1.12,6a/2140 meter. I och med att Eagle Eye Sherry är med i premiechansen uppgick förstapriset till 1,6 miljoner kronor.

– Hon har avslutat säsongen på ett fantastiskt sätt efter att hon inledde lite trevande. Hon förlorade i början och förstod inte alls vad hon skulle göra i tävling. Sedan ramlade poletten ned och nu har hon radat upp segrarna. Det är lite extra när man fött upp hästarna, men alla hästar betyder så klart jättemycket. Det kändes bra under resans gång och hon har blivit bättre och modigare under året. En bit in i loppet kände jag att vi skulle dra upp tempot lite grann och det klarade hon av på bra sätt. Nu kommer hon att få lite ledigt och bara gå i hagen närmsta månaden, sade Björn Goop till Kanal 75.

Eagle Eye Sherry har vunnit sex av tolv lopp hittills i karriären och har sprungit in 5.033.000 kronor.

Från tredje invändigt uppenbarade sig luckan för Markus B Svedberg och Loaded Maria och stoet avslutade starkt till andrapriset. Från rygg på ledaren gick tredjepriset till Oscar Berglund-tränade No Business med Magnus A Djuse i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln